Almanya’da öğrenciler yoksulluk mu çekiyor?

Almanya’da öğrenciler yoksulluk mu çekiyor?

Almanya’da yayınlanan yeni bir rapora göre ülkede yalnız yaşayan her 5 öğrenciden 4’ünün yoksulluk içerisinde olduğu belirlendi.

Aydınlık’ın haberine göre Paritätische Forschungsstelle’nin yaptığı araştırmanın sonucunda Almanya’da öğrenciler içinde yoksulluk çekenlerin oranını da yüzde 30 olarak saptandı. Konunun uzmanları, öğrencileri yoksulluğa karşı korumak için geniş kapsamlı reformlar önerdi.

Paritätische Wohlfahrtsverband (Parity Refah Derneği), birçok yoksul öğrencinin, fiyat artışları karşısında borçlandığını ve eğitimlerini bırakmakla karşı karşıya kaldığını açıkladı. Raporu değerlendiren Paritätische Wohlfahrtsverband Genel Müdürü Ulrich Schneider, “Öğrencileri yoksulluktan etkili bir şekilde korumayı ve onlara varoluşsal zorluklardan arınmış bir eğitim için destek vermeyi başaramazsak, gençler için ilerleme, eşit fırsatlar ve eşit fırsatlar vaadi çok değerli olmamış olur” dedi.

Yoksulluktan etkilenen öğrenciler toplam nüfusun içindeki oranı yüzde 16,8. Yoksul ve yalnız yaşayan öğrencilerin oranı ise yüzde 80. Yardım almasına rağmen yoksulluk içinde olan öğrencilerin oranı ise yüzde 45. Yoksul öğrencilerin ortalama gelirinin 802 avro olduğu hesaplandı.

Kaynak: Aydınlık                                                                Fotoğraf: Green Chameleon - Unsplash

HABERE YORUM KAT