Almanya'da Ocak ayı için sert korona tedbirleri yolda

Almanya'da Ocak ayı için sert korona tedbirleri yolda

Omikron varyantının yayılması sebebiyle beşinci koronavirüs dalgası olasılığı Almanya'da belirirken, ülkenin federal ve eyalet hükümetlerinin başkanları bugün öğleden sonra Ocak ayı için daha katı kısıtlamaları görüşmek üzere toplanacak.

Almanya'nın 16 eyalet başbakanı ile Şansölye Olaf Scholz arasındaki video konferansın odak noktası, aşıları tam olanlar ve Kovid-19'dan iyileşenler de dahil olmak üzere tüm nüfus için sosyal temasların en iyi nasıl azaltılacağı olacak. Kulüplerin ve barların kapatılması da tartışılıyor.

Federal hükümetin yeni korona Uzman Konseyi tarafından yapılan acil çağrı üzerine toplanma kararı alındı. Konseye göre, Omikron varyantının hızla yayılması, Almanya'da pandeminin "yeni bir boyutunu" tehdit ediyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı ve şu anki Bakanlar Konferansı başkanı Hendrik Wuest, Noel'i aile üyeleriyle kutlamanın bu yıl hala mümkün olacağını, ancak aynı zamanda temasların azaltılması gerektiği konusunda uyardı.

Eyalet başbakanları, Şansölye Scholz'un video bağlantısına katılmadan önce ilk olarak kendi aralarında konuyu görüşecekler.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT