Almanya'da o un geri çağırılıyor: Tüketmeyin uyarısı

Almanya'da o un geri çağırılıyor: Tüketmeyin uyarısı

Almanya'da bir un partisi içeriğinde tropan alkaloitleri tespit edilmesi üzerine geri çağırılıyor.

Bauckhof şirketi 15 Mart Çarşamba günü, iki parti teff ununda yüksek düzeyde tropan alkaloitleri tespit edildiğini duyurdu. Bitki toksini doğal bir bileşendir, ancak geçici sağlık sorunlarına yol açabilir.

Demeter ve organik ürünlere odaklanan tarım şirketi, tüketicilerden aşağıdaki partileri tüketmemelerini ve mağazalarda iade veya değişim yapmalarını istiyor.

Ürün ayrıntıları:

  • Ürün: Bauckhof Teffmehl
  • İçerik: 400 gr
  • Son kullanma tarihi (MHD): 09.01.24 (toplu 230767) ve 22.11.23 (toplu 229489)

Undaki bitki toksinleri baş ağrısına, mide bulantısına ve uyuşukluğa neden olabilir
Unda bulunan bitki toksinleri (tropan alkaloidleri), tahıl tarlalarındaki sözde yabani otlardan gelir. Bitkiler kendilerini avcılardan korumak için bu toksinleri üretirler. Hasat sırasında bitki parçaları yanlışlıkla hasat edilebilir.

Üreticiye ve Federal Tüketici Koruma ve Gıda Güvenliği Ofisine (BVL) göre, tüketimin uzun vadeli sonuçları hakkında endişelenmenize gerek yok. Bununla birlikte,bir miktar geçici baş ağrılarına, mide bulantısına ve hatta uyuşukluğa neden olabilir.

Bununla birlikte, kardiyovasküler hastalığı olan kişiler özellikle dikkatli olmalıdır. Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR), buradaki sağlık bozukluğunun sağlıklı insanlardan daha yüksek olduğunu tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT