Almanya'da nefret suçlarına karşı çok ağır cezalar geliyor

Almanya'da nefret suçlarına karşı çok ağır cezalar geliyor

Birlik ve SPD uzun zamandır detaylar için çalıştığı nefrete karşı daha iyi koruma sağlamak için tasarlanmış yasa paketiyle nefret suçlarına çok ağır cezalar geliyor.

Yasama döneminin sonunda büyük koalisyon, internette nefrete karşı, kadın ve çocukların korunmasına yönelik bir yasama paketi üzerinde anlaştı. Birlik ve SPD tarafından açıklandığı gibi, önümüzdeki hafta Federal Meclis ve Federal Meclis tarafından onaylanması bekleniyor.

Yasama paketi ayrıca "Düşman listelerinin" yayınlanmasının yasaklanmasını da kapsıyor. Gelecekte, insanların can güvenliğini tehlikeye sokabilecek bu tarz ''düşmanca'' listeleri yayınlayan kişilere de ağır cezalar gelecek. CDU'dan sendika Hukuk Uzmanı Jan-Marco Luczak, bu "iğrenç uygulama"nın özellikle aşırı sağ çevrelerce kullanıldığını söyledi.

SPD'nin hukuk politikası sözcüsü Johannes Fechner, bu listelerde, insanların "adlarıyla ve hatta bazen adresleriyle birlikte paylaşıldığını" söyledi. Yeni yasa ile kadınlar gelecekte takip edilmeye karşı daha iyi korunacak. Cezaların ağırlaştırılması, suçluların yasa sonrası gözaltına alınma sürecini hızlandıracağı açıklamasında bulundu.

Saunada veya çıplaklar alanında gizli yapılan çekimlere de cezalar gelecek.

Paket ayrıca cinayet veya soykırım gibi en ciddi, zaman aşımına uğramamış suçlardan beraat ettikten sonra, davaların sonuçlanmasından sonra yeni, suçlayıcı delillerin bulunması halinde davaların yeniden görülmesine olanak sağlıyor. Ön koşul, cezai sorumluluğun önceden beraat etmiş olması.

 

HABERE YORUM KAT