Almanya'da Mesut Özil'in kariyerini Erdoğan'ın bitirdiği iddia edildi!

Almanya'da Mesut Özil'in kariyerini Erdoğan'ın bitirdiği iddia edildi!

Avrupa'nın ve Almanya'nın en büyük gazetesi Bild'de Mesut Özil'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çekilmesinden sonra kariyerinin mahvolduğu iddia edildi.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıklamıştı. Özil’in 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çektirdiği fotoğrafın kariyerini kötü etkilediğini yazan Bild, "Bu fotoğraf olmasaydı Mesut Özil’in vedası nasıl olurdu?” ifadelerini kullandı. Bild, Erdoğan ve Özil’in fotoğrafı sonrasında yaşananları hatırlattı.

2018 Dünya Kupası öncesinde Londra’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Özil, birlikte çekildikleri fotoğrafı yayınladı. Haberde Erdoğan için ‘insan haklarını ayaklar altına alan’ tanımı yapılırken, Özil’in Erdoğan’a ve partisine olan sempatisinden bahsedildi.

Mesut Özil, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için Almanlar tarafından eleştirildiği için şu açıklamayı yapmıştı:

"Pek çok insan gibi benim de geçmişim birden fazla ülkeye dayanıyor. Almanya'da büyümüş olsam da ailemin kökleri Türkiye'de. Biri Alman biri de Türk olmak üzere iki kalbim var. Çocukluğumda annem bana hep saygılı olmamı ve nereden geldiğimi unutmamamı öğretmişti ve ben, bu değerleri hâlâ muhafaza ediyorum.

"Mayıs ayında bir yardım ve eğitim etkinliği için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Londra'da buluştum. (Erdoğan'la) ilk defa Türkiye'nin Almanya ile 2010 yılında Berlin'de oynadığı ve Angela Merkel'le birlikte izledikleri maç sonrası görüşmüştüm. O günden bu yana yollarımız pek çok defa kesişti.

"Birlikte çektirdiğimiz fotoğrafın Alman medyasında büyük bir tepki yarattığının farkındayım ve bazı insanlar, beni yalancılık ve hilekârlıkla suçlasa da bu fotoğrafın hiçbir siyasi amacı yoktu.

"Daha önce de söylediğim gibi annem atalarımı, onların mirasını ve aile geleneklerini kaybetmeme asla müsaade etmedi. Benim için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirmek, siyaset ve seçimlerle alakalı değil, ailemin mensubu olduğu ülkenin en yüce makamına saygının bir gereğidir.

"Ben politikacı değil, futbolcuyum. Dolayısıyla Erdoğan ile görüşmemizin asla bir siyasi propaganda değil. Nitekim kendisiyle görüştüğümüz konu her zamanki gibi futboldu. Zira o da eski bir futbolcu.

"Alman medyası olanları farklı bir şekilde yansıtsa da gerçek şu ki Erdoğan'la görüşmemek, şu an benimle gurur duyduklarını bildiğim atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için cumhurbaşkanının kim olduğunun önemi yok, önemli olan cumhurbaşkanı olması.

"Siyasi makama saygı göstermek, eminim Kraliçe ve Başbakan Theresa May'in de Erdoğan'ı Londra'da ağırlarken paylaştığı bir görüştür. Türk veya Alman Cumhurbaşkanı olsun, benim için durum değişmeyecekti.

"Bunu anlamanın güç olacağını tahmin ediyorum, zira birçok kültürde siyasi liderler kişiliklerinden ayrı düşünülemez. Ama bu olayda durum farklı. Geçmiş seçimlerde veya bir önceki seçimlerde sonuç ne olursa olsun yine de fotoğrafı çektirirdim."

Mesut Özil'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekildi 2021 yılına ait başka bir fotoğraf:

 

 

 

HABERE YORUM KAT