Almanya’da “Matrix” çekimleri: Koronaya rağmen yüzlerce kişi stüdyoda partiye katıldı

Almanya’da “Matrix” çekimleri: Koronaya rağmen yüzlerce kişi stüdyoda partiye katıldı

Almanya’da aylardır kült film “Matrix” serisinin son bölümü için Keanu Reeves’in de katıldığı sahnelerin çekimleri yapılıyor. Ancak Babelsberg stüdyosunda “parti sahnesi” için yüzlerce kişi stüdyoda yer alınca ortalık karıştı.

Hollywood yıldızı Keanu Reeves'in başrolü oynadığı “Matrix” serisinin yeni bölümünün çekimleri aylardır Babelsberg'de yapılıyor. Sıkı korona önlemlerine rağmen stüdyoda yüzlerce kişinin parti verdiği görülünce ortalık karıştı. Babelsberg stüdyosundan yapılan bir açıklamaya göre ise söz konusu “parti” yüzlerce figüranın katıldığı çekimlerin bir parçasını oluşturuyor. 

EKİP DÜZENLİ OLARAK TEST EDİLİYOR

Studio Babelsberg'in yöneticisi Christoph Fisser Alman Basın Ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada bunun gerçek bir parti olmadığını, 110 figüran ve yaklaşık 200 görevlinin katıldığı bir sahnenin çekimi olduğunu bildirdi. Fisser açıklamasında “Tüm ekip test ediliyor. Her oyuncu birkaç gün önce iki PCR testi yaptı. Aksi takdirde biz bu sorumluluğu almazdık” dedi. 

ŞİKÂYET SÖZ KONUSU DEĞİL

Öte yandan  Bild gazetesi ise yayınladığı bir haberde bir görgü tanığının “Kimse çekim yapmadı” yönündeki açıklamasına yer verdi. Bununla birlikte Potsdam Belediyesi’nden yapılan bir açıklamaya göre bugüne kadar, Studio Babelsberg’in çekimlerde korona kurallarını ihlal edildiğine dair herhangi bir şikâyet  ise yapılmadı. 

Stüdyoların  filtreli atık hava sistemleri ile donatıldığı ve  ekibin düzenli olarak test edildiği belirtilen açıklamada “Bize ulaşan bilgiye göre haftada 700-800 test yapılıyor” denildi. 

+49 – POTSDAM

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT