Almanya’da maske takmayan yolculara 150 avro para cezası

Almanya’da maske takmayan yolculara 150 avro para cezası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Ulaştırma Bakanı Hendrik Wüst, toplu taşıma araçlarında maske takmayan yolculara 150 avro para cezası kesileceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını ile mücadele eden Federal Almanya, toplu taşıma araçlarında maske takmayarak, salgınla mücadeleyi ihlal eden kişilere karşı aldığı önlemleri sertleştirdi. 

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Ulaştırma Bakanı Hendrik Wüst, ilk ihlalin derhal para cezasıyla sonuçlanacağını, maske takma ihtiyacının otobüs ve tren yolcuları için geçerli olduğunu belirterek, “Bu zamana kadar toplu taşıma araçlarında maskesi olmayan yolculara 'maskenizi takın' ikazı yapılmasına rağmen takmayanlara para cezası kesiliyordu. Bundan böyle maskesi bulunmadan toplu taşıma araçlarına binen kişiler ikaz edilmeksizin ilk durakta indirilecekler ve para cezasına çarptırılacaklar” açıklamasında bulundu.

Aşağı Saksonya eyaleti de otobüs ve trenlerde maske takmayanlara 150 avro para cezası uygulayacağını ilan etti. Eyalette bu zamana kadar maske takmayı reddedenlere 20 avro para cezası uygulanıyordu.

17 milyon kişinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, yaklaşık 1 milyonluk bir nüfusla Türkiye dışında en çok Türkiye kökenlinin yaşadığı bölge olarak biliniyor. 

+49 – KÖLN

FOTO: Oliver Berg/dpa

HABERE YORUM KAT