Almanya'da mağaza açılış tarihleri yine değişti

Almanya'da mağaza açılış tarihleri yine değişti

Almanya’nın Münih kentinde salgın nedeniyle kapalı olan alışveriş mağazalarının açılışı yine suya düştü. Yeni açıklanan vaka sayıları 100 bin kişide 50’nin üzerine çıkınca hafta başında açılması planlanan iş yerleri kapalı kaldı.

Robert Koch Enstitüsü tarafından açıklanan yeni rakamlarda geçen hafta 100 bin nüfus başına 47 olan Münih’teki vaka sayısı bu hafta 52’ye yükseldi. Alınan kararlar uyarınca mağazaların açılması için gerekli olan oran tutturulamayınca sadece kuaförler, kitapçılar ve kütüphaneler açıldı. Bavyera Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada ise aç-kapa uygulamasının umutları iyice söndürdüğü belirtilerek, esnafın yaptığı hazırlıkların boşa gittiği, çok yakında başka yörelere alışveriş turizminin başlayacağı ifade edildi.

İNSANLAR PUSULA İLE DOLAŞACAK

Münih yakınlarındaki Dachau, Erding, Starnberg, Garmisch-Partenkirchen ve Ebersberg gibi yerleşim birimlerinde vaka sayısı az olduğundan insanların alışveriş için buralara akın edeceği vurgulandı. “İnsanlar artık ellerinde pusula ile dolaşacak” denildi. Söz konusu bölgelerde ise alışveriş turizminden kaynaklı sorun yaşanmaması için polisin önlem aldığı bildirildi. Kent idaresinden yapılan açıklamaya göre daha önce açılması öngörülen müzeler de sadece randevuyla ziyaretçi kabul edebilecek. Müze ve benzeri yerleri gezmek isteyenler biletlerini internetten alabilecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
FOTOĞRAF: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT