Almanya'da kritik koronavirüs toplantısı... Zorunlu aşı gündemde

Almanya'da kritik koronavirüs toplantısı... Zorunlu aşı gündemde

Almanya'nın 16 eyaletinin başbakanları, ülkedeki hastaneleri gelişen dördüncü vaka dalgasından korumak için sert önlemler için çağrılar artması üzerine bugün federal hükümetle son koronavirüs görüşmelerini yapacak.

Saat 11:00'de (1000 GMT) başlaması planlanan telefon konferansında, Şansölye Angela Merkel vekili ve Sosyal Demokrat Olaf Scholz, bu ayın sonunda yerini alması bekleniyor.

Batıdaki Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başbakanı Hendrik Wuest çarşamba günü, aşılanmamış kişiler için kapsamlı temas kısıtlamalarının ve Scholz'un lehinde konuştuğu genel bir aşı zorunluluğunun tartışılacağını söyledi.

Yetkililer, sağlık ve bakım çalışanları için aşılamayı zorunlu kılmak için şimdiden planlar hazırlıyorlar.

Liderler ayrıca, dükkanlar gibi kamusal yaşamın daha fazla alanından aşılanmamış insanları sınırlamak için kısıtlamaları daha da sıkılaştırabilir ve futbol maçları gibi büyük etkinlikler için kalabalıklara daha katı sınırlar koyabilirler.

Almanya'nın federal güçler bölümü uyarınca, bazı eyaletler bu tür kuralları zaten uygulamaya koydu, ancak müdahaleyi koordine etmek amacıyla başbakanlar ve merkezi hükümet arasında pandemi boyunca düzenli olarak toplantılar yapıldı.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT