Almanya’da Kovid-19 tedbirlerinin sertleştirilmesine halkın tepkisi ne oldu ?

Almanya’da Kovid-19 tedbirlerinin sertleştirilmesine halkın tepkisi ne oldu ?

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında tedbirlerin sertleştirilmesi halkın onayını aldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, eyalet başbakanlarıyla dün düzenlediği çevrim içi toplantıda, özellikle Kovid-19’un omicron varyantı tehdidine karşı yeni tedbirler aldıklarını açıkladı.

28 Aralık’tan itibaren yürürlüğe girmesi öngörülen önlemlere göre tiyatro, sinema, restoranlar ve temel ihtiyaçların satılmadığı mağazalara, aşı olmuş veya iyileşmiş kişilerin girebilmesi kuralı sürdürülecek.

Temas kısıtlamasına ilişkin de özel buluşmalarda aşı olmayan bir kişinin bulunması durumunda bir hane halkı başka bir haneden en fazla 2 kişi ile bir araya gelebilecek.

Aşı olan ve iyileşenler için de kısıtlamalar getirilerek 28 Aralık’tan sonra buluşmalarda aşılı veya iyileşmiş olan en fazla 10 kişinin bir araya gelmesine izin verilecek. 14 yaşından küçükler buna dahil edilmeyecek.

Noel Bayramı süresince temasların azaltılması çağrısında bulunulan kararda, yılbaşı kutlamaları ve havai fişek atılması yasaklandı.

Tedbirler kapsamında futbol karşılaşmaları gibi büyük çaplı etkinlikler seyircisiz yapılacak. Bar ve diskoteklerin iç mekanları kapalı tutulacak, dans edilen etkinlikler yapılamayacak.

Berlin’deki vatandaşlar, Başbakan Scholz ile eyalet başbakanlarının aldığı kararları, değerlendirdi.

Öğrenci Rosanna Fernbak, kararları olumlu bulduğunu belirterek “Tedbirlerin sertleştirilmesini gerekli buluyorum. Bu virüsü yenmek istiyorsanız tedbirleri daha da sıkılaştırmanız lazım." ifadelerini kullandı.

Fernbak, bu önlemlerin Noel Bayramı ve yeni yıl için elbette iyi olmadığını, ancak bu tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Ingo Schmidt de alınan kararları olumlu bulduğunu belirterek “Yapılması gereken yapılmalı. Tedbirlerin şu anda sıkılaştırılması gereken bir durumdayız. Bundan dolayı doğru buluyorum." dedi.

Soy ismini vermek istemeyen Natalie de alınan her karara uyacağını belirterek “Dürüst olmak gerekirse tedbirlerin sertleştirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Yeni yılda, üstesinden geldiğimiz için tedbirleri hızlı bir şekilde gevşeteceğimizi söyleyebilirsek bu benim için büyük bir kazanç olur.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen başka bir kişi ise önlemlerin geç alındığını belirterek “Bu tedbirlerin daha önce alınması lazımdı. Çünkü Noel Bayramı'nda herkese virüs bulaşacak ve durum daha da kötüleşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu kişi mağazaların da açık olmasına tepki göstererek “Neden her şeyin açık olduğuna anlam veremiyorum. Ben şimdi işten geliyorum, buradan geçmem lazım. Bunların hepsinin açık olması gerekir mi bilmiyorum. Bunları daha erkenden kapatırdım." dedi.

Öte yandan Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin aralık başında yaptığı ankette katılanların yüzde 60'ı hükümetin o dönemde aldığı Kovid-19 tedbirlerini yeterli bulmadı. Ankette katılanların yüzde 20'si önlemleri yeterli bulurken yüzde 17'si de tedbirlerin abartılı olduğu görüşünü savundu.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT