Almanya'da koronavirüs kısıtlamaları sıkılaştırılıyor

Almanya'da koronavirüs kısıtlamaları sıkılaştırılıyor

Acil fren uygulamasıyla koronavirüs kısıtlamaları sıkılaştırılıyor

Ülke çapında bir Corona acil durum freni konusundaki görüşmeler için bu haftanın muhtemelen belirleyici olacağı düşünülüyor. CDU / CSU ve SPD parlamento grupları bugün Enfeksiyon Koruma Yasası'ndaki değişiklikler hakkında video konferanslarda konuşacak.

Parlamento hükümetin tasarısını geçen hafta ilk kez tartıştı ve çarşamba günü oylayacak. Hafta sonu koalisyon grupları arasında nihai değişikliklerle ilgili görüşmeler devam ediyordu.

Kanunun amacı, acil durum freni olarak adlandırılan ülke çapında kamusal yaşama getirilen kısıtlamaları düzenlemek. Bir şehir veya ilçedeki yedi günlük olay, arka arkaya üç gün boyunca 100.000 kişi başına 100'den fazla vakaysa, çoğu dükkanlar kapalı kalmalı. Ek olarak, çıkış kısıtlamaları 21:00 ile 05:00 saatleri arasında uygulanacak.

Son birkaç gün içinde özellikle FDP'den konu hakkında birçok eleştiri geldi.Genel Sekreter Volker Wissing şimdi partisinin bundan vazgeçeceği koşulları adlandırdı. Neue Berliner Redaktionsgesellschaft'ın ortak gazetelerine "Daha iyi bir yasa çıkarmak istiyoruz" dedi. Bunun için Federal Konseyin onayına tabi olmalı ve eğitim konularında eyaletlerin egemenlik haklarına saygı göstermelidir. Sokağa çıkma yasakları gibi "temel haklara kabul edilemez tecavüzler" de kaldırılmalıdır. Wissing, "Bu bizim için geçerli bir seçenek olacaktır" dedi.

Bu arada, bazı federal eyaletlerde, bu Pazartesi gününden itibaren önemli ölçüde daha katı kurallar uygulanacak. Brandenburg'da, yedi günlük insidansın üç gün boyunca 100'ün üzerinde olduğu bölgeler için 22:00 ile 05:00 saatleri arasında bir çıkış kısıtlaması uygulanacaktır. Bir haftada 100.000 kişi başına 200 yeni korona enfeksiyonundan, kırsal bölgelerdeki ve şehirlerdeki tüm okullar kapatılacak. Bölgelerde 200 kişiyi bulan kreşlerin de kapanması bekleniyor.

Mecklenburg-Western Pomerania gece yarısından beri kilit altında. Okullar, kreşler, müzeler, kütüphaneler ve çoğu mağazanın açılmasına izin verilmiyor. Kuaförler, nalburlar, çiçekçiler ve kitapçılar ise marketler, bankalar, eczaneler ve eczaneler gibi açık kalabilir. Özel toplantıların evinizin dışında yalnızca bir kişiyle yapılmasına izin verilir. Diğer federal eyaletlerden ikinci ev sahiplerinin ve uzun süreli kampçıların Mecklenburg-Batı Pomeranya'ya gelmesine izin verilmiyor. Kuzeydoğuya turist gezileri daha önce yasaklanmıştı.


Pazartesi gününden Baden-Württemberg'deki Corona etkin noktalarına kadar daha katı kurallar geçerli. Yeni enfeksiyonların sayısının art arda üç günde 100'ün üzerinde olduğu durumlarda, daha katı temas kuralları yürürlüğe girecek ve ayrıca gece çıkış kısıtlamaları da olacak. Müzeler, galeriler ve hayvanat bahçeleri ile bahis dükkanları kapanmalı ve kuaförü ziyaret etmek için hızlı test yapılması şartı var.

Enfeksiyon Koruma Yasası ile ilgili tartışmada Polis Sendikası (GdP), polis memurlarının sebepsiz yere daireleri kontrol etmeyeceğini açıkça belirtti. "Rheinische Post" un GdP federal başkan yardımcısı Dietmar Schilff, "Görevlendirilen personel koşulları orantılı bir şekilde uygulayacak, ancak biz halkı onları desteklemeye ve düşünceli davranmaya çağırıyoruz" dedi. «Polis sebepsiz yere daire incelemesi yapılmayacak.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT