Almanya'da koronavirüs geçirenlere yeni kural

Almanya'da koronavirüs geçirenlere yeni kural

Almanya'da yeni bir korona düzenlemesi yürürlüğe girdi. Covid-19 hastalığını atlatmış kişilerin "iyileşmiş" olarak kabul edilmesi artık sadece üç ay için geçerli olacak.

Almanya Sağlık Bakanlığı, salgın verilerini izleyen ve hükümete danışmanlık yapan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) tavsiyesi doğrultusunda Covid-19 atlatmış kişilerle ilgili yeni bir uygulamayı devreye sokuyor. Buna göre hastalığı atlatanların bazı korona önlemlerinden muaf tutulmasını sağlayan "iyileşmiş" statüsü artık sadece üç ay geçerli olacak. Şimdiye kadarki düzenlemeye göre bu statü hastalığın tespit edilmesinden altı ay sonrasına kadar geçerliydi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü, yeni düzenlemenin bilimsel bir bakış açısıyla yapıldığına dikkat çekerek koronavirüsün önceki varyantı Delta ile şimdi yayılmakta olan Omicron varyantı arasındaki farka dikkat çekti. Omicron'un bulaşma riskinin daha fazla olduğuna işaret eden sözcü, pandemiyle mücadelede mümkün olduğunca hızlı daha fazla kişinin aşılanması ya da hatırlatma dozlarının yaptırılmasının önem taşıdığını vurguladı.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT