Almanya’da korkutan nefret: “Kökünüzü kazıyacağız“

Almanya’da korkutan nefret: “Kökünüzü kazıyacağız“

Almanya’daki camilere yönelik tehdit ve hakaret mektuplarının ardı arkası kesilmiyor. Wahlen’deki bir camiye gönderilen NSE 2020 imzalı ırkçı tehdit mektubunda “Kökünüzü kazıyacağız” ifadesi yer aldı.

Federal Almanya’da son dönemde artan yabancı düşmanlığı ve ırkçı tehditler dur durak tanımazken, bu duyguların bir “Türk nefretine” dönüşmesinden korkuluyor. 

Hessen eyaletinde ağustos ayı başında Fürth ve Wahlen şehirlerindeki DİTİB camilerine aşırı sağcılar tehdit mektupları gönderdi. “NSE 2020” imzalı mektuplardaki tehditler ürküten boyutlara ulaştı.

Kundaklama tehditleri savuran ırkçıların Wahlen’deki DİTİB camisine gönderdikleri mektupta şu endişe veren ifadeler yer aldı: “Pislikler, hamamböcekleri soyunuzu sopunuzu alıp geldiğiniz yere defolun gidin. Unutmayın pislik iyi ve uzun süre yanar. Hepinizin kökünü kazıyacağız.” 

1.jpg

“YAHUDİLERLE AYNI KADERİ PAYLAŞMAK” 

Öte yandan Köln Belediyesi Uyum Meclisi’nin Genç Asip listesinden 11’inci sıradan adayı olan Tolga Özgül tırmanan ırkçılığın ve tehditlerin endişe verici olduğuna işaret etti. Özgül şöyle konuştu:  

unnamed.jpg

“En çok dayanışmaya ve karşılıklı kültür alışverişine ihtiyaç duyduğumuz korona günlerinde  bile belirli çevrelerden gelenlerin nefreti, ne yazık ki  azalmıyor. Yine bir  DİTİB camisi aşırı sağcı komplo teorisyenleri ve ırkçıları için yeni bir hedef haline geldi. DİTİB yönetim kuruluna yazılan mektupta Müslümanların mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde ülkeyi terk etmesi isteniyor. Terk etmezlerse 1930'lardaki Yahudilerle aynı kaderi yaşayacakları yönünde tehdit savuruyorlar.  Ayrıca burada NSU'nun terör eyleminden bahsediliyor ve cinayet çağrısı yapılıyor. Dışişleri Bakanlığı Nurhan Soykan kararı Müslüman cemaatlerinin kaygılarını artırıyor. Bu tehditlere maruz kalan cemaatle dayanışma içinde olduğumuzu bildirmek istiyoruz.” 

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT