Almanya'da koalisyon görüşmelerinde sona yaklaşıldı

Almanya'da koalisyon görüşmelerinde sona yaklaşıldı

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller’in sürdürdüğü koalisyon görüşmelerinde sona doğru gelindiği açıklandı.

Başbakan Angela Merkel’den boşalacak koltuğa oturmaya hazırlanan SPD’li Olaf Scholz, görüşmelerin şu ana kadar planlanan şekilde sürdürüldüğünü belirtirken, koalisyon protokolünün önümüzdeki günlerde şekillenmesine kesin gözüyle baktığını söyledi. Scholz, haftalar önce öngörüldüğü gibi koalisyon hükümetini oluşturacak partilerin ilgili birimlerinin koalisyon protokolüne 6 Aralık’a kadar onay vereceklerinden hareket ettiklerini vurguladı.

Parti liderleri arasında zaman zaman gündeme geldiği halde bakanlıkların paylaşımı konusunda henüz bir karar alınamadığı belirtildi. Partiler de bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadıkları halde, SPD’nin 8, Yeşiller’in 6 ve FDP’nin 4 bakanlık istediği ileri sürüldü. FDP Genel Başkanı Christian Lindner’in Federal Maliye Bakanlığı’nda ısrar ettiği, Yeşiller Eş Başkanları Annalena Baerbock’un Federal Dışişleri Bakanı, Robert Habeck’in de Federal Ekonomi Bakanı olmasının beklendiği iddia edildi.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT