Almanya'da kısıtlamalar için yeni kriter

Almanya'da kısıtlamalar için yeni kriter

Yedi günlük insidans, korona önlemleri için bir temel olmaya devam edecek. Ancak Federal Sağlık Bakanlığı'na göre daha fazla veri dikkate alınacak.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından hazırlanan yeni plana göre, toplumsal yaşama müdahale bundan böyle sadece haftalık insidans değerlerine bakılarak değil, aynı zamanda hastane ve kliniklerde tedavi gören hasta sayıları da baz alınarak belirlenecek.

Aşılama sonucu genel bir bağışıklık kazanımından yola çıkan enstitü, olası kısıtlamaların diğer salgın parametrelerinin yanı sıra sağlık kurumlarındaki kapasiteler de göz önünde bulundurularak yapılmasına karar verdi. Aşılama oranının artması durumunda kısıtlamaların sertleştirilmesine gerek görülmeyeceği belirtilen raporda, yeni bir koronavirüs dalgası gelse bile, ağır hasta sayısının fazla olmayacağı beklendiği vurgulandı. Yeni plana göre kısıtlamaların ne durumda olacağı konusunda genel koronavirüs vaka sayılarının değil, hastanelerde yatan hasta sayısının daha önemli olacağı belirtildi. Daha önce de sağlık uzmanlarının insidans değerlerine bakılarak kısıtlama önemleri alınması yönteminden vazgeçilmesi önerisinde bulunduğu hatırlatılarak, güncel gelişmeler doğrultusunda değerlendirmelerin gerekli olduğuna dikkat çekildi. Sert kısıtlamaların sağlık kurumlarındaki kapasiteye göre ayarlanmasının daha doğru bir seçim olacağı kaydedildi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Federal sağlık Bakanı Jens Spahn da hastane ve kliniklerin bundan böyle koronavirüs hastaları hakkında daha detaylı bilgi vermelerini istedi. Sadece hasta ve acil yatak sayısı verilerinin alınacak önemler için yeterli olmadığını vurgulayan Spahn, sağlık sistemindeki genel yükün hesaplanabilmesi için koronavirüs hastalarının, yaşları, nasıl tedavi gördükleri ve aşı olup olmadıkları gibi konularda detaylı bilgi talebinde bulundu.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA-ALİ MERCİMEK

HABERE YORUM KAT