Almanya'da 'kadınlara yönelik ayrımcılık' araştırmasında dikkat çeken sonuç

Almanya'da 'kadınlara yönelik ayrımcılık' araştırmasında dikkat çeken sonuç

Almanlar, kadınların toplumda dezavantajlı olup olmadığı konusunda ikiye bölünmüş durumda....

Bir araştırmaya göre, Almanların yarısı toplumda kadınlara yönelik ayrımcılığı büyük bir sorun olarak görüyor. Neredeyse çoğu kişi bunu böyle görmüyor. CDU'ya bağlı Konrad-Adenauer-Vakfı için temsili bir anketin gösterdiği gibi, katılımcıların yaşına bağlı olarak net farklılıklar var.

Buna göre, yüzde 50'si kadınlara yönelik ayrımcılığın Alman toplumunda "çok büyük" veya "büyük" bir sorun olduğu değerlendirmesini dile getirdi. Yüzde 47'si "biraz" ya da "hiç sorun değil" derken, yüzde 3 "bilmiyorum" dedi. 18-35 yaş arasındaki gençlerin büyük çoğunluğu (yüzde 59) ayrımcılık sorunu görüyor, yüzde 37'si farklı düşünüyor. 65 yaş ve üstü yaşlılarda ise bu ilişki tersine dönmüştür, burada ayrımcılık sorunu görenler azınlıktadır (yüzde 39 ila 59).

Ankete göre, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeye yönelik siyasi önlemlere yönelik nüfusta dar bir çoğunluk var. Büyük şirketlerdeki denetim kurulu pozisyonlarının kadın ve erkekler tarafından eşit olarak doldurulması gerekseydi, yüzde 51'i bunu destekleyecekti.

Araştırma, bazı alanlarda eski rol modellerin neredeyse hiç bulunmadığını, bazı alanlarda ise artık mevcut olduğunu gösteriyor. Örneğin, neredeyse yüzde 90'ı kadın ve erkeklerin bir şirkette veya hükümette en üst pozisyonlara eşit derecede uygun olduğunu düşünüyor. Çocuk bakımı söz konusu olduğunda, kıyaslandığında, sadece yüzde 76'dır. Yüzde 24'ü kadınların buraya daha uygun olduğunu söylüyor. Buna karşılık, erkeklerin yüksek askeri pozisyonlarda bulunmaları daha olasıdır: yüzde 37'si bir erkeğin orduda bir general olarak bir görev için daha uygun olduğuna inanıyor ve yüzde 59'u kadınların ve erkeklerin bu pozisyon için eşit derecede uygun olduğunu düşünüyor. 

HABERE YORUM KAT