Almanya'da İslamcı terör uyarısı

Almanya'da İslamcı terör uyarısı

Almanya İçişleri Bakanları Konferansı Başkanı Thomas Strobl, ülkede İslamcı terörün yarattığı tehdide dikkat çekerek Alman güvenlik kurumlarının bu alandaki mücadelelerinde güçlendirilmeleri gerektiğini ifade etti.

Almanya İçişleri Bakanları Konferansı (IMK) Başkanı Thomas Strobl (CDU), Alman güvenlik kurumlarının İslamcı teröre karşı mücadelede güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda Baden-Württemberg Eyalet İçişleri Bakanı olan Strobl, Berlin Breitscheid Meydanı’ndaki Noel panayırına 2016 yılında düzenlenen saldırının beşinci yıl dönümü nedeniyle Funke medya grubunun gazetelerine verdiği demeçte, "İslamcı terör hâlâ ciddi bir küresel tehdit oluşturuyor" dedi.

"Birincil hedefimiz bir terör saldırısını önlemek olmalıdır" şeklinde konuşan Strobl, "Güvenlik yetkilileri bu amaçla, hem malzeme hem de personel olarak mümkün olduğunca donanımlı ve etkili müdahaleler için gerekli yasal çerçeveye sahip olmalıdır, olası bir saldırı öncesinde de..." ifadelerini kullandı.

Koalisyona eleştiri

CDU'lu politikacı, yeni koalisyon hükümetini de toplumun İslamcı teröre karşı koruma konusunda ihmalkar davranmakla suçladı. Hükümetin koalisyon sözleşmesini değerlendiren Strobl, bu anlaşmanın güvenlik yetkililerini güçlendirmediğini savundu. Thomas Strobl, halkın güvenliği ve özellikle de İslamcı teröre karşı mücadele konularının koalisyon sözleşmesinde "öncelikli olarak ele alınmadığını, yeterince somut olmadığını ve içerikten yoksun olduğunu" iddia etti.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT