Almanya'da infial yaratan trafik kazasının Türk asıllı sürücüsü mahkemede gözyaşlarına boğuldu

Almanya'da infial yaratan trafik kazasının Türk asıllı sürücüsü mahkemede gözyaşlarına boğuldu

3 yıl önce 16 yaşındaki Ruben W.’nin ölümüne sebep olan Seyit C. (33), Totraser bölge mahkemesinde adam öldürmek suçundan yargılanıyor

ZDF suç dizisi “Soko Leipzig”in iki oyuncusunun oğlu olan 16 yaşındaki Ruben W.  13 Ocak 2019’da Leipzig şehir merkezinde yaşanan kazada hayatını kaybetti.

Olay, 13 Ocak 2019 Salı günü akşamı saat 19.30 civarında meydana geldi. Ruben tramvaya binmek için kırmızı ışıkta karşıya geçmek istediği sırada Seyit C.’nin kullandığı araç Ruben’e çarptı.

Seyit C. suçlamaları kabul ederek "Bunu telafi etmek isterdim, ama bu mümkün değil, çok üzgünüm, birinin ölümüne sebep olmak benim için de kolay değil” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bir uzman çarpışma sırasındaki verileri değerlendirerek, sürücünün 50 km hızla seyahat etmesi durumunda çocuğun muhtemelen hayatta kalabileceği bilgisini paylaştı.

Ruben V., çarpışma esnasında arabanın ön camına çarptı. Kazadan sonra hastaneye kaldırılan Ruben, o gece ağır kafa travmasından dolayı hayatını kaybetti.

Kazadan bir yıl sonra ailesi ve “SOKO Leipzig” oyuncuları sosyal ağlarda “Hepimizin sevdiği parlak bir çocuktu. Ruben, SOKO ailemizin bir parçasıydı” diyerek halka açık çağrıda bulundular.

Ruben’in rapçi abisi Capey Cash (34) kardeşinin ölümü üzerine duygusal bir şarkı yazdı. Cash, “2019’da Jahnallee’deki trafik kazalarında 6 kişi daha hayatını kaybetti. Leipzig şehri bugüne kadar tehlike noktalarında kayda değer bir önlem almadı, adaletin yerini bulmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT