Almanya'da inanılmaz dolandırıcılık: Yaşlı kadının 500 bin Euro'sunu aldılar!

Almanya'da inanılmaz dolandırıcılık: Yaşlı kadının 500 bin Euro'sunu aldılar!
Germering'de 70 yaşın üzerindeki bir kadın, kızının ölümlü kazaya karıştığı yalanına inanarak altın, nakit ve mücevherlerden oluşan 500 bin Euro değerindeki tüm servetini dolandırıcılara verdi.

Münih yakınlarındaki Germering kentinde 70 yaşın üzerindeki bir kadın, dolandırıcıların kurduğu tuzağa düşerek 500 bin Euro değerindeki tüm birikimini kaybetti. Kendisini polis olarak tanıtan kişinin telefonla anlattığı sahte kaza senaryosuna inanan kadın, nakit para, mücevher ve altınlarını iki ayrı kişiye teslim etti.

Polis, olayda kaybedilen miktarın bugüne kadar benzer dolandırıcılık vakalarında karşılaşılan en yüksek meblağlardan biri olduğunu açıkladı.

Kızının hapse gireceğini söylediler

Dolandırıcılık salı günü saat 12.00 sıralarında gelen telefonla başladı. Arayan kişi kendisini polis olarak tanıttı ve kadının kızının ölümlü bir trafik kazasına neden olduğunu öne sürdü.

Telefondaki kişi, kızının cezaevine girmesini önlemek için 250 bin Euro ödenmesi gerektiğini söyledi. Ancak dolandırıcıların baskısı sonucunda kadının kaybı bunun iki katına çıktı.

Yaşlı kadın önce evindeki değerli eşyaları topladı. Altınlarını, nakit parasını ve mücevherlerini evinin önünde hiç tanımadığı bir kadına verdi.

Dolandırıcılar bununla da yetinmedi. Germeringli kadın saat 16.30 sıralarında bankaya giderek kasasında bulunan altın külçelerini aldı. Bankadan çıktıktan sonra külçeleri bu kez tanımadığı bir erkeğe teslim etti. Böylece yaklaşık 500 bin Euro değerindeki tüm servetini dolandırıcılara kaptırdı.

Bankadaki işlem şüphe çekmedi

Benzer olaylarda banka çalışanlarının yüksek miktarda para çekmek isteyen müşterilerden şüphelenerek dolandırıcılığı önleyebildiği belirtiliyor. Bu olayda ise kadın gişeden yüklü miktarda nakit çekmek yerine banka kasasındaki altınlarını aldı.

Polis, dolandırıcıların özellikle ileri yaştaki kişileri saatler boyunca telefonda tutarak yoğun baskı altına aldığını belirtiyor. Yakın aile üyelerinin kaza geçirdiği veya ağır bir suçlamayla karşı karşıya kaldığı yönündeki senaryolar, mağdurlar üzerinde güçlü bir duygusal baskı oluşturuyor.

Polis para talep etmez

Polis, telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendirme kampanyaları yürütmesine rağmen benzer olayların sürdüğüne dikkat çekiyor. Daha önce bu yöntem hakkında bilgi sahibi olan kişilerin bile yakınlarıyla ilgili acil ve korkutucu bir senaryoyla karşılaştıklarında dolandırıcıların baskısına direnmekte zorlanabildiği belirtiliyor.

Yetkililer, böyle bir telefon alınması halinde görüşmenin derhal sonlandırılması gerektiğini vurguluyor. Polis hiçbir koşulda vatandaşlardan telefon üzerinden para veya değerli eşya teslim etmelerini istemiyor.

Görgü tanıkları aranıyor

Fürstenfeldbruck Kriminal Polisi, olayla ilgili tanık arıyor. Salı günü saat 12.00 ile 16.30 arasında Kerschensteinerstraße çevresinde veya Otto-Wagner-Straße'deki Sparkasse önünde şüpheli kişi ya da hareketlilik görenlerin 08141/6120 numaralı telefondan polise ulaşması istendi.