Almanya'da ikinci el araba fiyatlarına rekor zam!

Almanya'da ikinci el araba fiyatlarına rekor zam!

İkinci el araç fiyatları tavan yaptı! AutoScout24 online portalının ikinci el araç fiyat endeksine (AGPI) göre, araç fiyatları Şubat ayında Ocak ayına kıyasla 634 Euro arttı.

Tüm bir yıl baz alındığında, fiyatlardaki artış daha gözle görünür hale geliyor. Şubat 2022'de ikinci el bir araba için ortalama istenen fiyat 26.756 euroydu. Bu fiyat, Şubat 2021'den 4.759 euro daha fazla.

Şu anda arabanızı satmak istiyorsanız, en yüksek fiyatları bekleyebilirsiniz. Öte yandan, bir araba arıyorsanız, durum daha da zorlaşıyor.  Yeni arabalar şu anda uzun bekleme süreleriyle temin edilebiliyor. Bu sorun da ikinci el arabalara olan talebi artırıyor.

AutoScout24 Almanya Satış Müdürü Stefan Schneck, "Özellikle Ukrayna'daki savaş göz önüne alındığında, fiyatların önümüzdeki aylarda gerçekten tekrar düşüp düşmeyeceğini tahmin etmek zor görünüyor" diyor.

AGPI, araç portalındaki en popüler modeller üzerindeki fiyat gelişmelerinin etkisini analiz ediyor. Analizde, fiyat artışı daha da net. Kullanılmış bir Audi A6'ya bir yıl içinde ortalama yüzde 21 daha pahalı hale geldi, hatta VW Golf yüzde 35 arttı!

Dizel ve CNG otomobillerde rekor fiyat artışları

︎ Bir yılda yüzde 3,5 ile en büyük artış, ortalama 17.147 euroya mal olan doğal gazlı (CNG) otomobillerde kaydedildi.

︎ Dizel yüzde 2,4 artarak ortalama 28.771 Euro'ya ve benzin yüzde 1,9 artarak 24.140 Euro'ya yükseldi.

Artı49

HABERE YORUM KAT