Almanya'da hükümet korona dalgasına karşı hazırlanıyor... Önlemler geri mi gelecek ?

Almanya'da hükümet korona dalgasına karşı hazırlanıyor... Önlemler geri mi gelecek ?

Koronavirüs önlemlerinin çoğu günlük yaşamdan kalkmış olsa da Federal ve Eyalet hükümetleri sonbahar ve kış için vatandaşları uyarıyor. Vatandaşlar hangi önlemlere hazırlıklı olmalı?

Hazırlık her şeyin başıdır ve son iki yıldır pandemi bunu gösterdi. Bu sefer, federal ve eyalet hükümetleri bunu doğru yapmak istiyor. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach perşembe günü Federal Meclis'teki bütçe tartışması sırasında, "Geçen sonbaharda yaptığımız gibi krize hazırlıksız girmemeliyiz. İyi hazırlanmalıyız." dedi.

Eyalet sağlık bakanları oybirliğiyle alınan bir kararda olası araçları zaten sıralamıştı:
-Vatandaşlar sonbahardan itibaren, kapalı mekanlarda maske zorunluluğuna tepki gösterilebilir.

Belirli tesisler için 2G ve 3G kuralları geçerli olabilir.

Yeni korona aşısı mı? Lauterbach büyük bir kampanya planlıyor

Lauterbach'ın aşı konsepti, ortaya çıkabilecek tüm virüs varyantları için doğru aşının bulunacağını öngörüyor. Lauterbach: “Herkesin sonbaharda en iyi aşıyı istediğini biliyoruz. İkinci aşıyı olacağım diyen kimse olmayacak” dedi. 

Lauterbach, Enfeksiyondan Korunma Yasasında yapılması planlanan değişiklikler hakkında yorum yapmadı. Federal eyaletlerdeki olası koruyucu gereksinimler için mevcut yasal dayanak 23 Eylül'de sona eriyor.

Önleyici tedbire ek olarak, korona hastaları için bir tedavi stratejisi de planlanıyor. NRW Bakanı Hendrik Wüst’e göre, pandemi döneminde de olsak ileriye bakmamız gerektiği açık: “"Hepimiz pandeminin bitmesini isterdik, ama bitmedi ve bu yüzden önümüzdeki sonbahar ve kışa iyi hazırlanmak için birlikte hazırlık yapmak istiyoruz."

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:AA
 

HABERE YORUM KAT