Almanya’da her gün 550 ton döner yeniyor!

Almanya’da her gün 550 ton döner yeniyor!

Almanya'da çok tüketilen yiyeceklerden biri olan döner kebap, ülkede yeni bir tartışmanın konusu oldu. Dönerin başkenti sayılan Berlin, unvanını başka şehre kaptırdı.

Berlin'de yarım asır önce açılan döner kebap şubesi kısa zaman içinde vatandaşların gözde gıdası oldu. Döner kebap, Almanlar için Berlin ile birlikte anılsa da başka bir şehir bu konuda dengeleri değiştirdi.

Sözcü’nün haberine göre, Almanya'da yapılan araştırmalarda, Lieferando analistleri, en büyük 30 şehir arasında kişi oranına göre en çok döner kebapçı bulunan şehrin Dresden olduğunu açıkladı.

Fiyat performans konusunda da Dresden’in Berlin ve diğer çoğu kentten daha önde olduğu bildirildi. Yapılan incelemeler ve restoran puanları göz önüne alındığında Dresden’deki dönerin daha lezzetli ve ucuz olduğu da öne sürüldü.

100 bin kişiye düşen kebapçı sayısında, Berlin, 100 bin kişiye 17,62 dükkan alırken, Dresden 16,84’de kaldı. Ancak nüfusa oranlandığında Dresden’in çok daha önde olduğu görüldü. Ayrıca kullanıcı yorumlarında da Dresden halkı dönere, 5 yıldız üzerinden ortalama 4,31 puan verirken, Berlin’de bu oran 4,13’de kaldı.

Ayrıca Berlin’de bir dönere ortalama 5,41 euro (yaklaşık 99 tL) fiyat biçilirken, Dresden’de ortalama fiyat 4,96 euro (yaklaşık 90 TL) oldu. Öte yandan Avrupa Türk Dönercileri Derneği’ne göre Almanya’da her gün 550 ton döner yeniyor.

Fotoğraf: Engin Akyurt - Pixabay

HABERE YORUM KAT