Almanya'da Hells Angels'a büyük çaplı operasyon

Almanya'da Hells Angels'a büyük çaplı operasyon

Perşembe sabahı Berlin ve Brandenburg'daki Hells Angels'a büyük bir polis baskını düzenlendi.

Olay çevresinde uyuşturucu ve silah kaçakçılığı geniş çapta soruşturuluyor. Brandenburg'daki polis baskınında gözaltına alınan dört sanıktan üçü hakkında tutuklama emri çıkarıldı, 130 polis görev başında. Polisten alınan bilgiye göre, tutuklanan kişiler 38, 41 ve 44 yaşlarında. 

Brandenburg'da Potsdam, Werder, Stahnsdorf, Güterfelde ve Saarmund bölgelerinde aramalar hala devam ediyor. En az sekiz tutuklama emri çıkarıldı ve 17 bölge hala aranıyor.

Berlin'de 4 tutuklama

Polisler, Berlin’deki gayrimenkulleri, Hohenschönhausen’deki bir atölye de dahil olmak üzere araştırıyorlar. Savcılık, dört şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Soruşturmalar arasında uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ticareti yer alıyor. Berlin’de 230 kuvvet görev için konuşlandırıldı.

Soruşturmanın bulguları Encrochat şifreleme yazılımı tarafından sağlandı. Bu yazılım, organize suç örgütleri tarafından yasadışı işlerde kullanıldı. Hollanda ve Fransa polisi, geçen yıl milyonlarca gizli veriyi bu yazılım sayesinde ortaya çıkardı. Bu yazılım, tüm Avrupa'da çok sayıda tutuklamaya yol açtı. Potsdam polis sözcüsü, Perşembe sabahı yapılan baskının birkaç ay süren Soruşturmalardan önce geldiğini söyledi. Ayrıca sözcü, çetenin uyuşturucu ticaretinin “az miktarda” olmadığını belirtti.

GdP Berlin basın sözcüsü Benjamin Jendro yaptığı açıklamada " Encrochat yazılımı, güvenlik yetkilileri için altın kadar değerli, çünkü suçlular yıllardır bu yazılım üzerinden birbirleriyle tamamen açık bir şekilde iletişim kuruyorlar. Hells Angels üyelerinin de bu yazılımı kullanıyor olması bizi şaşırtmadı. Her ne kadar son yıllarda organize suçlar biraz daha sakinleşse de, organize suç alanında silah şiddeti tehlikesi sabit olmaya devam ediyor. Bu uluslararası çalışmaya katılan tüm güçlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Artı49 Haber Merkezi
Çeviri Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT