Almanya'da Haziran ayında neler değişecek ?

Almanya'da Haziran ayında neler değişecek ?

Almanya’da Haziran ayından itibaren birtakım yenilikler ve düzenlemeler hayata geçiyor.

Haziran ayıyla birlikte Almanya’da birtakım yenilikler hayata geçiyor...

Korona aşı sertifikalarının süresi doluyor
Dijital korona aşı sertifikalarının süresi 14 Haziran 2022'de dolacak. Bu, birinci ve ikinci aşılama için geçerlidir. Ancak Robert Koch Enstitüsü, aşılanmış kişilerin, Corona uyarı uygulaması ve CovPass uygulaması için gelecek güncellemeler aracılığıyla aşı kartlarını kendilerinin güncelleyebileceğini açıkladı.

Internet Explorer 
Microsoft'un Internet Explorer tarayıcısı desteği 15 Haziran 2022'de tamamen durdurulacak.

9 Euro’luk bilet geliyor
1 Haziran'dan itibaren Almanya’nın her yerinde ayda 9 Euro’ya otobüs, tramvay, metro, banliyö trenleri, yerel ve bölgesel trenleri kullanmak mümkün olacak. 

Aldi, çalışanlarının asgari ücretini artırıyor
İndirimci Aldi, Almanya'daki çalışanları için asgari ücreti Haziran ayından itibaren 12,50'den 14 Euro’ya çıkaracak. Neckarsulm indiriminde alt ücret limiti şu anda 12,50 Euro'dur.

Sky Ticket, otomatik ödemeye son veriyor

Sky'ın akış teklifi Sky Ticket, Haziran 2022'de otomatik ödeme ile ödeme yapmayı bırakacak. Bunun yerine, kullanıcıların Klarna ile ödeme seçeneği vardır. Kullanıcılar değişikliği kendileri yapmak zorundadır. Alternatif olarak Paypal veya kredi kartı ile ödeme yapılabilir.

BahnComfort yerine BahnBonus

Deutsche Bahn, BahnComfort programını Haziran 2022'de kaldıracak. Bu amaçla 13 Haziran'da revize edilmiş bir sık ​​sürücü programı tanıtılacak. Demiryolu müşterilerinin daha önce 2000 noktadan elde ettiği BahnComfort seviyesi, üç statü seviyesi ile değiştirilecektir. Gezginler 1500 puan kadar küçük avantajlardan yararlanabilecek.

Isıtma Maliyeti Sübvansiyon Yasası geliyor

Isıtma Maliyeti Sübvansiyon Yasası'nın 1 Haziran 2022'de yürürlüğe girmesi ve 31 Mayıs 2032'ye kadar geçerli kalması planlanıyor. Bundestag web sitesine göre, konut yardımı almaya hak kazananlar için sübvansiyon 135 Euro (bir hane üyesi dahil) veya 175 Euro (iki hane üyesi dahil) olmalıdır. Hesaba alınan her ek hanehalkı üyesi için ek 35 Euro eklenir.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT