Almanya'da hayatlarının ikinci yarısında olanlar "ayrımcılığa" uğruyor

Almanya'da hayatlarının ikinci yarısında olanlar "ayrımcılığa" uğruyor
Bir ankette; yaşamın ikinci yarısındaki insanların toplam yüzde 7.7'si yaşları nedeniyle ayrımcılığa uğradıklarını hissettiklerini söyledi.

Almanya'da Yaşları 43 ile 90 arasında değişen her 13 kişiden 1'i yaşlarından dolayı ayrımcılığa uğradığını düşünüyor. Alman Gerontoloji Merkezi tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir ankette, yaşamın ikinci yarısındaki insanların toplam yüzde 7.7'si yaşları nedeniyle ayrımcılığa uğradıklarını hissettiklerini söyledi.

İnsanlar özellikle tıbbi bakım söz konusu olduğunda (yüzde 3,7) ve çalışırken ya da iş ararken (yüzde 3,6) ayrımcılığa uğradıklarını hissediyorlar. Günlük yaşamda bu durumla karşılaşanların oranı yüzde 3,0 iken, bunu para meseleleri (yüzde 2,3) takip ediyor. Yetkililere yapılan ziyaretler (yüzde 1,5) daha az sıklıkla dile getirildi. Ayrımcılığa maruz kalan kişilerin neredeyse yarısı, bunu yaşadıkları çeşitli yaşam alanlarını belirtti.

Sorun hafife alınamaz

Araştırmanın yazarları, algılanan yaş ayrımcılığının her vakada analiz edildiğine de dikkat çekti. Yaşa dayalı haksız dezavantaj, mağdurlar tarafından her zaman ayrımcılık olarak algılanmayabilir. Bu nedenle “yüzde 7,7 ile sorunun hafife alındığı” varsayılabilir.

Alman Yaşlılık Araştırması, 40 yaş ve üzeri kişilerle yapılan temsili bir kesitsel ve boylamsal araştırmadır. Neredeyse 30 yıldır, insanlar yaşlılık ve yaşlılığa yolculukları konusunda düzenli olarak ankete tabi tutuluyor.

ARTI49