Almanya'da hastanelerden maske çağrısı

Almanya'da hastanelerden maske çağrısı

Almanya’daki hastane ve klinikler, kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun yeniden uygulamaya konulması çağrısında bulundu

Almanya Hastaneler Birliği (DKG) Başkanı Gerald Gass, Bavyera medya grubunun gazetelerine verdiği demeçte, yüksek sayıdaki Koronavirüs enfeksiyonları karşısında hastanelerin ‘sınıra dayandığını’ söyledi. Çoğu hastanede normal çalışmanın artık zaten mümkün olmadığını ifade eden Gass, “Şu anda, bu yılın en yoğun zamanlarında olduğu kadar çok korona hastamız var” dedi. Bu çerçevede eyalet hükümetlerini harekete geçmeye çağıran Gass, enfeksiyon rakamlarının özellikle yüksek olduğu yerlerde, yeni Enfeksiyondan Korunma Yasası’nda yer alan önlemler paketinden uygun adımların atılmasını istedi. Gass, “Şimdi değilse ne zaman? Enfeksiyon oranını azaltmak için kapalı alanlarda maske zorunluluğu getirmenin zamanı nedir?” dedi.

Almanya’da Federal Meclis’in, Enfeksiyondan Korunma Yasası’nda yaptığı değişikliğe göre 1 Ekim’den bu yana uzun mesafeli trenlerde, hastanelerde, bakımevlerinde ve doktor muayenehanelerinde FFP2 maskesi takma zorunluluğu ülke çapında uygulanıyor. Ancak daha ileri adımlar, ilgili enfeksiyon durumuna bağlı olarak 16 eyalet hükümetine bırakıldı. Yerel ulaşım araçlarında ve kapalı alanlarda maske takılması gerektiğine eyaletler karar verecek.

HABERE YORUM KAT