Almanya'da halkı daha sert koronavirüs önlemleri bekliyor

Almanya'da halkı daha sert koronavirüs önlemleri bekliyor

Alman liderlerin koronavirüsün dördüncü dalgasıyla mücadele için ülke çapında yeni düzenlemeler yayınlamasından bir gün sonra, bazı eyaletler enfeksiyonları önlemek için daha katı önlemler uygulamaya hazırlanıyor.

Baden-Württemberg eyaletindeki restoranlardaki müşterilerin, cumartesi günü yürürlüğe girecek kurallara göre, aşılanmış veya Covid-19'dan iyileşmiş olsalar bile orada yemek yiyebilmek için negatif koronavirüs testi yaptırmaları gerekecek.

Futbol maçları gibi büyük toplantılar 750 kişi ile sınırlandırılacak ve hiçbir mekanın maksimum kapasitesinin yarısını geçmesine izin verilmeyecek.

Baden-Württemberg, perşembe günü federal ve eyalet liderleri arasında kararlaştırılan ulusal kısıtlamaların ötesine geçen önlemleri uygulamaya koyan ilk eyalet değil.

Aşağı Saksonya, kamusal yaşamın neredeyse tüm alanları için aşı artı test kuralını şimdiden uygulamaya koydu.

Ulusal olarak kabul edilen önlemler uyarınca, spor, kültür ve diğer önemli etkinliklere katılanların sayısı oturma kapasitesinin maksimum yüzde 30-50'si ile sınırlandırılırken, Bundesliga futbol stadyumlarında maksimum 15.000 seyirciye izin verilecek.

Yeni ulusal kurallara göre, yalnızca aşılanmış kişilerin veya bir enfeksiyondan yakın zamanda iyileşenlerin mağazalara, kafelere ve kültürel ve eğlence mekanlarına girmesine izin verilecek.

Almanya'nın 16 federal eyaleti, gerekli olduklarına karar verirlerse daha katı önlemler alma özgürlüğüne sahiptir.

Kuzey Ren Vestfalya'nın en kalabalık eyaleti cuma günü, koronavirüs kısıtlamalarını ulusal kurallara uygun hale getirdiğini ve cumartesi günü yürürlüğe gireceklerini doğruladı.

Yeni koalisyon hükümetine liderlik edecek olan Sosyal Demokratların (SPD) genel sekreteri Lars Klingbeil cuma günü yaptığı açıklamada "Şimdi çok sert ve geniş kapsamlı önlemler aldık. Bunların uygulanması gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

Özellikle şiddetli bir Covid-19 salgınının detayları, cuma günü Thüringen eyaletinde bir yaşlılar bakım evinde bir koronavirüs salgını sonrasında 18 kişinin öldüğü gün ortaya çıktı.

Yerel yetkililer, hayatını kaybedenelrden 14'ünün tam olarak aşılanmadığını söyledi; üçü çift aşılıydı.

Son günlerde virüs vakalarında hafif bir düşüşün ardından, cuma günü Almanya'da enfeksiyon sayısı tekrar yükseldi. Yedi günlük enfeksiyon insidansı, RKI hastalık kontrol kuruluşu tarafından 24 saat içinde kaydedilen 74.352 yeni enfeksiyon ve 390 ölümle birlikte hafifçe artarak 442.1'e yükseldi.

Hastaların yoğun bakım servislerine kabul edilme oranı da, önceki gün 5,47'ye kıyasla, geçen hafta 100.000 kişi başına 5,52'ye yükseldi. Bu rakam 6'ya ulaştığında, federal eyaletlerin enfeksiyonları durdurmak için daha da katı önlemler alma yasal hakkı var.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT