Almanya'da göç yasasında reform hamlesi

Almanya'da göç yasasında reform hamlesi

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), kalifiye işçi açığıyla mücadele etmek amacıyla yakın gelecekte göç yasasında bir reform yapılacağını açıkladı.

Almanya’nın kalifiye iş gücünü güvence altına almak için elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Heil, “Bu, eğitim, ileri eğitim, kadınların iş gücüne katılımı ve ayrıca gerekli nitelikli göç ile ilgili bir kondur” dedi. Bakan Heil, bu nedenle, nitelikli iş gücü stratejisi, sürekli eğitim stratejisi ve vatandaş gelirine ek olarak, bu sonbaharda modern bir göç yasasının da çıkacağını kaydetti. Heil, yurtdışından nitelikli göçün kalifiye eleman sıkıntısının büyüme üzerinde kalıcı bir fren haline gelmesini önlemek için gerekli olduğunu söyledi.

İktidar ortakları, koalisyon sözleşmelerinde göçmenlik yasasının daha da geliştirilmesi konusunda anlaşmışlardı. Temmuz ayı başlarında Heil ve Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) kilit noktaların ana hatlarını belirlemişlerdi. Buna göre iş gücü piyasasının, henüz Almanya’da tanınan bir yeterliliğe sahip olmayan yabancı vasıflı işçilere açılabileceği belirtildi. Bu yeterliliği, kendileriyle bir iş sözleşmesi imzalayacak olan bir Alman işverenin yardımıyla elde edebilmelerinin önü açılacak. Geçmişten farklı olarak, yurtdışında yeterlilik ve mesleki deneyim kanıtı, ülkeye giriş için yeterli olacak. Uzun süren denklik prosedürü, işe girişten sonra ve işe paralel olarak takip edilebilecek.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: Unsplash - purzlbaum

HABERE YORUM KAT