Almanya'da gazetecilere karşı işlenen suçlarda yeni rekor!

Almanya'da gazetecilere karşı işlenen suçlarda yeni rekor!

Almanya'da 2022'de gazetecilere yönelik 320 suç işlendiği bildirildi.

Almanya'da neredeyse her gün gazetecilere ve medya çalışanlarına karşı suç işleniyor. Vaka sayısı 2022'de zirveye ulaştı.

Kriminal polis ihbar hizmeti kapsamında, medyayı hedef alan siyasi saikli suçlar alanında 320 suç kaydı kaydedildi; bunların 46'sı şiddet suçu, 41'i cebir ve tehdit suçu, 31'i mala zarar verme ve 27'si nefrete tahrik suçundan oluşuyor.

Gazetecilere yönelik 2021'de 276, 2020'de ise 260 suç işlenmişti.

Gazetecilere yönelik saldırıların tümü polise bildirilmediği için bu rakamın daha da yüksek olduğu ifade ediliyor.

Medya politikası sözcüsü, "Medya çalışanlarına karşı kaydedilen suçlar 2022'de üzücü ve yeni bir zirveye ulaştı. Bu, önceki yıl olduğu gibi üçüncüsü Corona ile ilgili protestolarla bağlantılı olarak gerçekleşen şiddet içeren suçlar için de geçerli" dedi. Petra Sitte gazetesi. Bu tür protestoların nedenleri ortadan kalksa bile, bazı grupların radikalleşmesi ve basın karşıtı tutumu süregelen bir sorun olacaktır." dedi

Medya çalışanlarını korumak ve ücretsiz habercilik sağlamak için, basın özgürlüğünü korumaya yönelik kapsayıcı bir federal ve eyalet stratejisi gereklidir. Sitte ayrıca durumla ilgili sürekli raporların olmasını ve medya çalışanları için haber yapma hakkı konusunda daha iyi yasal koruma sağlanmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT