Almanya'da garajda bunu yapmanın cezası para ya da yıkım olabilir!

Almanya'da garajda bunu yapmanın cezası para ya da yıkım olabilir!

Araba garajınızı kötüye kullanım durumunda ağır para cezalarından yıkıma kadar yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Garajınızda yapmamanız gerekenleri haberimizin devamında okuyabilirsiniz...

Araba garajları düzen dairesi tarafından sık sık kontrol edilir. Kötüye kullanım durumunda, para cezasından yıkıma kadar ağır cezalar uygulanır.

Garajlar bazen parti odası, ofis veya giyim mağazası gibi farklı amaçlar için de kullanılıyor. Ancak garajı bu amaçlar için kullanmak suiistimale giriyor. Garajların kullanımı Eyalet Yasalarıyla, çoğu Federal Eyalette Garaj Yönetmeliği (GaVo) olarak adlandırılır. Bu yönetmelik, garajları sadece motorlu taşıtlar, genellikle arabalar için bir sığınak olarak tasavvur eder.

Garaj ne için kullanılabilir?

Kiralanmış veya sahip olunan garajda saklayabilecekleriniz;

Araba(kayıtlı olmak zorunda)

Arabaya ek olarak motosiklet

Antifriz, cam temizleyici veya yağ gibi sarf malzemeleri

Sınırlı miktarda benzin/dizel

Lastik, portbagaj, kriko gibi araba aksesuarları

Ev sahibi tarafından açıkça yasaklanmadıkça bisikletlere de izin verilir. Bazı durumlarda, bir garaj atölye olarak da kullanılabilir (Araba ile ilgisi olması gerekmez). ADAC, "Her zaman önemli olan, garajın çok fazla temizlik yapmadan araba için kullanılmasıdır " diyor. Diğer tüm amaçlar için bir inşaat ruhsatı alınmalıdır.

Para cezası: Garajda ne saklanamaz?

Garaj yönetmeliğine göre garajların depo olarak kullanılması yasaktır. Araçla ilgisi olmayan her şey sürekli olarak garajda bulunmamalıdır.  Buna ızgara, mangal veya bahçe mobilyaları örnek olarak verilebilir. ADAC, "Güvenlik nedenleriyle, gazlı ızgaraların, gaz tüplerinin ve tehlikeli, patlayıcı ve yanıcı maddelerin depolanması da yasaktır" diyor.

Garajın kötüye kullanılması durumunda cezalar nelerdir?

Ayrıca, düzen daireleri garajların kötüye kullanılıp kullanılmadığını kontrol ettiği için bu düzenlemelere uymalısınız. Kötüye kullanım durumunda yakalanırsanız sadece garajı boşaltmakla kalmaz 500 Euro’ya kadar para cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Haufe.de'ye göre, mülk sahiplerine bir yıkım yönetmeliği bile uygulanabilir.

Ayrıca evinizin etrafındaki faaliyetler için de belirli düzenlemeler geçerli. Örneğin balkonda veya bahçede mangal yaparken belirli kurallara uymayanlar, 5000 Euro’ya kadar para cezası ile karşılaşabilirler. Çit veya ağaç kesmek de gerçekten pahalı olabilir.

Artı49                                                                                                  Çeviri haber: Tuğba Ünal                                                          Fotoğraf: John Paulsen - Unsplash

 

 

HABERE YORUM KAT