Almanya'da ev kiraları rekora koşuyor...

Almanya'da ev kiraları rekora koşuyor...

Almanya'da kira fiyatları giderek yükselirken vatandaşlar kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Peki Almanya genelinde kiralar en çok hangi bölgelerde artış gösterdi ?

Almanya'da kira fiyatları her geçen gün daha da yükselirken ImmoScout24, Almanya genelinde kiralık daire fiyatlarını karşılaştırdı.

Mevcut dairelerde metrekare başına 7,33 euro. İki odalı ve 70 metrekare olan bir dairenin net fiyatı yaklaşık 513 euro'dur. Yeni inşa edilen dairelerde ise metrekare başına 10.07 euro, 70 metrekarelik bir dairenin net maliyeti ortalama 705 Euro'dur.

FİYAT ARTIŞI EN YÜKSEK NEREDE ?

Diğer yerlerle karşılaştırıldığında fiyatlar en çok Berlin'de artış gösterdi. Berlin'de şu an ortalama kira seviyesi metrekare başına 10,59 Euro.

Berlin'de kiralık ev arayanlar 70 metrekarelik bir daire için ortalama 741 euroyu gözden çıkarmak zorunda.

Münih, halen 16 euronun üzerindeki mevcut metrekare fiyatıyla en pahalısı. Buradaki 70 metrekarelik daire yaklaşık 1139 Euro'ya mal oluyor.

Metropollerin sıralamasında, metrekare başına ortalama 11,04 Euro ile Köln ve metrekare başına 12,04 Euro ile Hamburg öne çıkıyor.

Halihazırda mevcut bir daireyi nispeten ucuza kiralama şansınız var ancak yeni daire fiyatları önemli ölçüde artış gösterdi.

︎ Berlin: Metrekare başına 14,41 Euro 

︎ Köln: metrekare başına 12,53 Euro 

 Münih: metrekare başına 20 Euro

ImmoScout24, önümüzdeki 12 ay içinde Berlin'deki mevcut kiralık daireler için yüzde 8 ve yeni kiralık daireler için yüzde 7 fiyat artışı bekliyor. ImmoScout24, Köln için yüzde üç artış öngörüyor.

Hamburg ve Frankfurt am Main için ImmoScout24, mevcut ve yeni daireler için yüzde birlik zayıf bir fiyat artışı bekliyor.

Yüksek fiyat seviyesi nedeniyle Münih'te fiyat artışları için neredeyse hiç alan yok, bu nedenle canlı barometre önümüzdeki 12 ay için mevcut segmentte durgunluk öngörüyor.

 

HABERE YORUM KAT