Almanya'da et fiyatları tavan yaptı

Almanya'da et fiyatları tavan yaptı

Artan fiyatlar göz önüne alındığında, Almanya'daki et tüketimi düşüşe geçti.

Yeşiller Almanya'da daha az et üretimi istiyor. Yeşiller Partisi politikacısı Anton Hofreiter'e göre, Ukrayna'daki savaşın bir sonucu olarak yoksul ülkelerde baş gösteren açlık krizi nedeniyle, Almanya'daki et üretiminin azaltılması gerekiyor. "Hayvan sayısını azaltmalıyız. Hofreiter, "ntv.de" ile yaptığı röportajda, en geç, şu anda içinde bulunduğumuz böyle bir acil durumda, doğrudan insan tüketimi için daha büyük bir arazi oranına ihtiyacımız var" dedi.

Yeşil talebin arka planı, Tarım Bakanlığı'na göre Almanya'da yetiştirilen tahılın sadece yüzde 20'sinin insan tüketimi için kullanılması ve yüzde 58'inin domuz ve sığırların yemliklerine gitmesidir. Yani daha az et, ihtiyacı olan ülkelere ihracat için daha fazla tahıl anlamına geliyor. 

Et tüketimi şu anda hızla düşüyor

GfK, mevcut Tüketici Endeksi'nde, Nisan 2022 için Alman et tüketiminde önemli bir düşüş kaydediyor: "Taze sektörde et, sosis ve kümes hayvanları önemli hacim kayıpları kaydediyor: kırmızı et, neredeyse eksi yüzde 13 ile en keskin düşüşe sahip. geçen yılın aynı ayında, eksi yüzde on iki ile kümes hayvanları ve eksi yüzde yedi ile sosis izledi.

GfK'ya göre, kırmızı etin kilo başına ortalama fiyatı yüzde on ikiden fazla, domuz eti için neredeyse yüzde sekiz, sığır eti için yüzde 15 ve karışık dana/domuz eti yaklaşık yüzde 29 arttı. Resim kümes hayvanları için benzer: tavuklar yüzde on daha ve hindi  yüzde 17 daha pahalı.

Fotoğraf: Unsplashjoseignaciopompe

 

 

 

HABERE YORUM KAT