Almanya'da enerji krizi tırmanıyor

Almanya'da enerji krizi tırmanıyor

Birçok politikacı Federal Devletten, kışın yaşanabilecek olası doğalgaz sıkıntısına karşı şimdiden önlem alınmasını talep ediyor.

Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster, kışın olası doğalgaz tedarik sıkıntısına karşı bir kriz ekibi kurmanın gerekli olduğunu düşünüyor. Alman Basın Ajansı'nın CDU politikacısı Pazar günü yaptığı açıklamada, “Federal eyaletler ve Federal Hükümetin çeşitli departmanları ile koordinasyonu sağlamak için, Başbakanlık'taki pandemi için kurulan kriz ekibi canlandırılmalıdır” dedi.

Federal eyaletlerin, bu kış olası bir enerji kıtlığı durumu için Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'ten (Yeşiller) veya kendisine enerji konularında rapor veren Federal Ağ Ajansı'ndan "olası senaryolar" alması da önemlidir. Bu, nüfusu korumaya yönelik bölgesel önlemleri planlayabilmek için gerekli.

Bölümler arası Yönetim Kadrosu nedir?

Nisan ayında Bonn'daki Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi'ne (BBK) başkanlık eden Schuster, "Bir krizde, İçişleri Bakanlığı'nda bakanlıklar arası idari personel çalıştırıyoruz" dedi. Bu kadro, "Okullar, spor, özel evler, belediyeler için gaz sıkıntısı ne anlama geliyor?" gibi soruları yanıtlamaya hazırlanıyor. En iyi ihtimalle veya en kötü ihtimalle hazırlanmak zorunda olunan senaryolara karşı çözümler üretilmesini sağlıyor.

Yeşiller politikacısı olan Leon Eckert, bu kış nüfus için olası bir enerji kıtlığının sonuçlarını hafifletmek için şimdiden önlemler alınması gerektiğini belirtti. Eckert, dpa'ya verdiği demeçte, "Genel olarak, yalnızca hastaneler ve itfaiyeler için değil, aynı zamanda belediye binaları ve devlet kurumları için mevcut olan acil duruma ilişkin bir genel bakışa sahip olmak önemli olacaktır" dedi.  

Belediye çatı örgütleri birkaç gün önce, Rusya'dan gelen gaz arzının eksikliği nedeniyle olası bir enerji kesintisi durumunda şehirlerde ve ilçelerde acil durum planlarının hazırlandığını bildirdi. Bu planda aynı zamanda halka açık “ısı odaları” kavramından bahsediliyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - d_morgan

 

HABERE YORUM KAT