Almanya'da enerji danışmanından tasarruf tavsiyeleri

Almanya'da enerji danışmanından tasarruf tavsiyeleri

Almanya'da yaşanan enerji kriz sebebiyle enerji danışmanı Marco Schnorbus tasarruf önerilerinde bulundu.

Yükselen enflasyon oranı nedeniyle vatandaşların daha çok tasarruf yapması gerekebilir. Enerji danışmanı Marco Schnorbus’ın tavsiyelerine uyarak yılda 500 Euro tasarruf edebilirsiniz.

1.  Daha verimli ampuller

LED ışıklar artık gerçekten elektrik tasarrufu için iyi bir alternatif. Modern, enerji tasarruflu ışık kaynakları, farklı ve açık renklerde de mevcut. LED lambalar ile bir ev çok para tasarrufu sağlayabilir. Çünkü bir LED lamba, 60 watt'lık sıradan bir ampulün aksine, aynı ışık akısı (lümen cinsinden ölçülür) için yalnızca sekiz watt tüketir. Bu nedenle bir LED lamba, orijinal elektriğin yalnızca yaklaşık yedide birini tüketir.

2. Yemekleri tencere kapağıyla pişirin ısıdan tasarruf sağlayın

Yemek pişirirken kapağı her zaman tencerenin üzerine koyarsanız, yalnızca kokulardan değil, aynı zamanda elektrikten de -yüzde 30'a varan oranda tasarruf edebilirsiniz. Düdüklü tencere ile yemek pişirmek özellikle ekonomiktir. Azalan pişirme süresi, yüzde 50'ye varan daha düşük güç tüketimine yansır. Ayrıca tencere ve tavaların ocaktan küçük olmamasına dikkat edin, aksi takdirde enerji israfı olur. Enerji danışmanı Marco Schnorbus bu adımla yılda yaklaşık 20 Euro tasarruf edebileceğinizi söylüyor.

3. Isıyı verimli kullanın

Yemek pişirirken elektrikten tasarruf etmek için başka bir ipucu daha var: Yemekleri önceden ısıtılmış fırında pişirmek. Bu, ön ısıtma sırasında hatlardan geçen elektrikten tasarruf etmenizi sağlar.

Ayrıca yemek hazır olmadan birkaç dakika önce fırını kapatabilirsiniz. Kalan ısı genellikle yemeği pişirmeyi veya pişirmeyi bitirmek için yeterlidir. Marco Schnorbus bu adımı uygulayarak ile yılda yaklaşık 20 Euro tasarruf edebileceğinizi söylüyor.

Bilmekte fayda var: Bu ipucu, tencerelerde hazırlanan yiyecekler için de geçerli. Ocağı planlanandan birkaç dakika önce kapatarak kolayca elektrik tasarrufu yapabilirsiniz.

 

4. Düşük yıkama sıcaklığı elektrik tasarrufuna yardımcı olabilir

Normal çamaşırlar için 30 ila 40 derece yeterlidir, çok kirli çamaşırlar için 60 derece yeterlidir. 60 derecede yıkamanın gerçekten gerekli olup olmadığını iyi düşünün, çünkü bu, 40 derecede yıkamaktan yüzde 40 daha fazla elektrik harcar. Modern bir çamaşır makineniz varsa, düşük sıcaklıkta deterjan kullanırken 20 derecelik bir yıkama sıcaklığı yeterlidir. Çamaşırlarınız sadece temiz olmakla kalmaz, aynı zamanda elektrik tasarrufu da sağlayabilirsiniz. Bir eko-program bile kullanırsanız, elektrikten, paradan ve hatta sudan da tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında çamaşır kurutma makinesi kullanmaktan kaçınmalısınız.

5. TV izlerken parlaklık

Elektrik tasarrufu için bu ipucu çok kullanışlıdır çünkü bunu koltuğunuzun rahatlığında yapabilirsiniz. Özellikle büyük televizyonlarda, aktif olarak güç tasarrufu yapmak için ekranın parlaklığını ve kontrastını azaltmalısınız. Birçok cihazda, yeterli parlaklık ve kontrast sağlayan bir güç tasarrufu modu bile vardır.

Ayrıca bu adımlar da tasarruf etmenizi sağlar:

-Su ısıtıcısında gerçekten ihtiyacınız olan kadar su ısıtın. Burada kolayca 10 Euro tasarruf edebilirsiniz.

-Mümkünse mümkün olan en yüksek enerji verimliliği mührüne sahip buzdolabı satın alın. Bu noktada eski bir modele kıyasla yılda yaklaşık 70 Euro tasarruf edersiniz. Buzdolabının çok soğuk ayarlanmadığından emin olun. Sıcaklığı birkaç derece düşürürseniz, enerji danışmanı Marco Schnorbus 120 Euro tasarruf edebileceğinizi söylüyor. Ayrıca önemli: Buzdolabınızın buzunu düzenli olarak çözün!

-Gece internete gerek olmadığında kapatın. Cep telefonlarını ve dizüstü bilgisayarları gereğinden uzun süre şarj etmeyin. Teknik cihazları tamamen kapatın, bekleme moduna almayın. Schnorbus bu noktada 61 Euro tasarruf edebileceğinizi söylüyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - dizplay

 

HABERE YORUM KAT