Almanya'da en yüksek kıdem tazminatı hangi eyalette?

Almanya'da en yüksek kıdem tazminatı hangi eyalette?

Almanya'da en yüksek kıdem tazminatını hangi eyaletler veriyor? Çalışanlar hangi durumlarda dezavantajlı durumda?

İşveren tarafından iş akdi sonlandırılan çalışanlar kıdem tazminatı alırlar. Ancak belirli bir yasal düzenleme olmadığı için, kıdem tazminatı çoğunlukla maaşınıza ve şirketteki çalışma yıllarınıza bağlı olarak değişir. Bunların yanında müzakere becerileriniz de önemli rol oynar.

Kıdem tazminatı ödemelerinde bölgesel farklılıklar dikkat çekicidir. Berlin hukuk firması “Chevalier Rechtsanwälte” tarafından yayınlanan Tazminat Atlası 2021’de hazırlanan verilere göre, Rheinland-Pfalz iş kaybı dolayısıyla çalışanlarına ortalama 13.900 Euro ödeme ile en yüksek kıdem tazminatını veren eyalettir. Bavyera ise ortalama 12.400 Euro'luk kıdem tazminatı ile bu sıralamayı ikinci olarak takip ediyor.

Chevalier Rechtsanwälte'deki iş hukuku uzmanlarından alınan veriler, eyaletlerin kıdem tazminatını belirlemede önemli bir etken olduğunu gösteriyor. Bu özellikle Doğu'da göze çarpıyor: Doğuda bir çalışan ortalama olarak, yaklaşık 9.900 Euro'luk bir kıdem tazminatı alırken, Batıda ise ortalama 11.100 Euro’luk bir tazminat ödeniyor. Chevalier Rechtsanwälte hukuk firmasının başkanı Ashkan Saljoughi, “Doğu Almanya’daki işverenler ortalama olarak çalışanlarına Batı Almanya’daki işverenlere göre yüzde 33 daha az kıdem tazminatı ödemesi yapıyor” ifadelerine yer verdi. Saksonya eyaletinde çalışanlar ise, diğer tüm federal eyaletlere kıyasla ortalama 6.700 Euro ile en düşük kıdem tazminatını alıyor.

Durchschnittliche Abfindungen in Deutschland - Infografik

Kadınlar yaklaşık yüzde 41 daha az kıdem tazminatı alıyor

Erkeklerin ve kadınların aldığı kıdem tazminatları karşılaştırıldığında büyük farklar dikkat çekiyor. Ortalama olarak en yüksek meblağların ödendiği federal eyaletlerde bile bu fark göze çarpıyor. Örnek olarak Bavyera ele alındığında: Erkekler kıdem tazminatı yoluyla ortalama 15.000 Euro alırken, kadınlar erkeklerden yaklaşık 5.000 Euro daha az kıdem tazminatı alıyor. Rheinland-Pfalz eyaletinde de kadın çalışanlar yaklaşık üçte bir oranında erkeklere göre daha az alıyor.

Saljoughi, “Kadınlar ortalama olarak yaklaşık 7.800 Euro alıyorlar, bu da ortalama 13.200 Euro alan erkeklere göre yaklaşık yüzde 41 daha az. Bu orandan yapılan çıkarıma göre, kadınlar aynı iş için erkek meslektaşlarından daha az ücret almaktadır” dedi.

Federal İstatistik Dairesi şu anda kadın ve erkek arasındaki kazanç farkını yüzde 18 civarında belirtiyor ve bu yüzde kıdem tazminatını etkiliyor. Ayrıca, kadınlar genellikle daha az ücretli ve sıklıkla yarı zamanlı mesleklerde çalışıyor.

Çalışma süresinin rolü

Cinsiyet dengesizliğini gösteren bir diğer unsur ise hizmet süresidir. Chevalier hukuk firmasının verilerine göre, ilk beş yılda kadın ve erkeklerin kıdem tazminatı seviyeleri benzer. Saljoughi, “Ancak beşinci yıldan itibaren cinsiyetler arası kıdem tazminatı farkı artmaktadır. Erkekler bir şirkette yaklaşık 25 yıl çalıştıktan sonra, ortalama 34.800 Euro kıdem tazminatı alırken, kadınlar 19.100 Euro ile neredeyse bu fiyatın yarısı bir tazminat alıyorlar” ifadelerine yer verdi.

İşletme dolayısıyla işten çıkarmalar için her zaman kıdem tazminatı verilir mi?

Hayır. Patronunuz başka bir fesihte böyle bir ödeme yapmış olsa bile, yasal olarak kıdem tazminatı ödemek zorunda değildir. Fakat istisnalar da vardır: Bir sosyal plan hazırlanmışsa ve çalışanlar bu plandan kıdem tazminatı almaya hak kazanmışsa veya şirketinizin kıdem tazminatını içeren toplu sözleşmeleri ve iş sözleşmeleri varsa, patronunuz yasal olarak kıdem tazminatı ödemek zorundadır. Ayrıca, kıdem tazminatları vergilendirilmelidir.

İşsizlik parası için ne zaman bloke olur?

Kıdem tazminatı alırsanız ve iş ilişkisi normal ihbar süresinden önce sona ererse, işsizlik parası bloke edilir. Birçok işveren, fesih sözleşmesi ile ihbar süresini kısaltmak istediğinden, çalışanlar iş ilişkisinin ne zaman bittiğine dikkat etmelidir. Çalışmanın sona ermesi için geçerli bir sebep sunulmadığı takdirde de işsizlik ödeneği bloke edilebilir. Ancak, çalışanın geçerli nedenler veya uzun süreli hastalıkla ilgili iş göremezlik durumu kabul edilir. Sosyal hukuk sonuçları iş ve işçi bulma kurumu ile önceden netleştirilmelidir.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

Fotoğraf: BİLD

HABERE YORUM KAT