Almanya'da en yetkili ağızdan açıklama! ''Uçakla seyahat edecekler bunlara dikkat''

Almanya'da en yetkili ağızdan açıklama! ''Uçakla seyahat edecekler bunlara dikkat''

Koronavirüs gölgesinde ikinci yaz seyahatler nasıl olacak? Havayolu temsilcileri, uçakta enfeksiyon bulaşma riskinin son derece düşük olduğunu söyleseler bile pandemi sebebiyle dikkatli olunması gerektiğini dile getiriyorlar

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği'nin korona nedeniyle havaalanında ve uçakta geçerli olan mevcut kurallar için gerekli bazı bilgileri paylaştılar.

Yolculuk öncesi: Korona testini unutmayın!

Uçağa binmeden önce negatif sonuçlu korona testi ibraz etmek çoğu seyahat noktasına gitmek için bir ön koşul. Bu nedenle Almanya'daki büyük havaalanlarında her yere test istasyonları kuruldu. 

 Bazı havalimanlarında ücretli test merkezlerinden sadece birkaç metre uzaklıkta ücretsiz test merkezleri bulunmaktadır .Münih Havalimanı, Münih Havalimanı Merkezi forumunda 4. seviyede (her gün sabah 6'dan gece yarısına kadar) ücretsiz antijen ve PCR test imkanı sunmaktadır. PCR testlerinin sonuçları bazen uzun zaman alması sebebiyle, testleri uçuşunuzdan bir gün önce yapmanız sizin için daha kolay olacaktır.

Havaalanında maske zorunlu

Tüm Alman havalimanlarında, havalimanına girdiğiniz andan varış noktanıza ulaşana kadar koruyucu maskeler takılmalıdır. Standart KN95 / N95 valfsiz cerrahi maskelere, FFP2 maskelerine ve maskeler kullanılabilir. Bu kural eyalet düzenlemelerine veya yerel olarak sorumlu sağlık departmanının talimatlarına bakılmaksızın geçerlidir. Tüm terminallerde diğer kişilerle 1,5 metrelik olağan korona mesafe kurallarına uyulmalıdır.

Kendi yiyeceklerinizi getirmeniz daha iyi olabilir çünkü hala havalimanlarındaki tüm restoranlar açık değil. Otomatlar kafelerin yerini alıyor ve dönüştürülmüş otomatlardan alınan dezenfektanlar ve maskeler her yerde satılıyor. Havayolları check-in için en az iki saat ayırmanızı tavsiye ediyor.

Güvenlik kontrol noktasında yanınıza sadece bir tane el bagajı alın

Federal Polise göre, yolcular diğer kişilerle en az iki kol mesafesini korumak zorundadır. Birden fazla el bagajına artık izin verilmemektedir. Bagaj arasındaki teması en aza indirmeyi ve ayrıca insanlar çantalarını yerleştirirken uçağın sıkışmasını önlemeyi amacıyla bu düzenleme uygulanmaktadır.

Kalkış alanında biniş kartınızı kendiniz tarayın

Mesafenin korunması için oturma alanları bantla kapatılmıştır. Uçağa binerken, her yolcu biniş kartını tarayıcıya kendisi koymak ve yeşil ışık sinyalini beklemek zorundadır.

Uçakta maske kullanımı

AB Komisyonu'nun yönergeleri, doluluk buna izin verdiği sürece, her ikinci sıra veya üç sıra başına bir koltuğun boş bırakılmasını öngörmektedir. 

En  önemli kural maske takmak. HEPA filtreleri uçaklarda iyi çalışsa ve uçak havasındaki virüs yükünü neredeyse sıfıra indirse de %100 güvenlik sağlamazlar. Bu nedenle uzmanlar, uçuş boyunca ağız ve burun korumasının çıkarılmamasını tavsiye ediyor.

Uçakta yemek yemekten ve içmekten kaçınılmalı veya mümkün olduğunca kısa bir süreye indirilmelidir. Araç tuvaletindeki ağız ve burun korumasını da çıkarmamalısınız.

Uçarken daha fazla güvenlik için daha az hizmet var

Klima tüm seyahat süresi boyunca açık kalır. Hava, kabin tavanından dikey olarak aşağıya yönlendirilir ve tekrar koltukların altına çekilir.  Uzun uçuşlarda, her dört saatte değiştirmek için yanınıza yedek maske bulundurmanız gerekebilir. Yiyecekler yalnızca daha uzun uçuşlarda (150 dakika veya daha fazla) verilmektedir ama içecek satın alabilirsiniz.

Dönüş yolculuğunda: Testsiz uçuş yok

Almanya'ya uçakla dönerken geçerli bazı kurallar bulunmaktadır. Bunlar ; Yolcular, Almanya'ya riskli olmayan bölgelerden dönüyor olsalar bile, kalkış yerindeki check-in sırasında negatif bir test sonucu göstermelidir. Negatif test yapılmadan uçuş yapılamaz.

Test yükümlülüğü, korona virüsünün sadece yaygın delta varyantı nedeniyle hangi ülkeden geldiklerine bakılmaksızın en az eylül ortasına kadar Almanya'ya dönen uçaklar için de geçerlidir. Tamamen iyileşmiş veya aşılanmış olanlar ve küçük çocuklar bu kuraldan muaftır. Ancak, durum her an değişebileceğinden, lütfen her zaman seyahat hedefinizin etrafındaki durum hakkında kendinizi bilgilendirin.

Riskli bir bölgede kalan herkes, geri dönmeden önce dijital seyahat kaydını da tamamlamalıdır . Ayrıca yolcu, negatif bir test gösteremediği sürece on günlük bir karantinaya girmek zorunda kalacaktır. Riskli bir bölgeden giriş yapan tatilcilerin en geç 48 saat sonra dijital seyahat kayıt platformuna test sonucunu yüklemeleri gerekmektedir. Bu kanıtı ülkeye girmeden yüklerseniz kendinizi karantinadan kurtarabilirsiniz. Test, girişten 48 saat önce yapılabilir (PCR testleri için 72 saat öncesine kadar)

 

 

HABERE YORUM KAT