Almanya’da emeklilik maaşlarının vergilendirilmesi kesinleşti

Almanya’da emeklilik maaşlarının vergilendirilmesi kesinleşti

Almanya’da emekli maaşlarının vergilendirilmesi anayasaya uygun bulundu. Federal Maliye Mahkemesi, çifte vergilendirmenin anayasal olmadığını, mahkemeye gelen davalarda da çifte vergilendirme tespit edilemediğine hükmetti.

Almanya Federal Maliye Mahkemesi, emekli maaşlarında çifte vergilendirme yapıldığı iddiasıyla açılan iki davayı reddetti. Mahkeme, emekli maaşlarının çifte vergilendirilmesinin anayasaya aykırı olduğunu, ancak, mahkemeye getirilen iki davada da çifte vergilendirmenin bulunmadığına hükmetti.

Federal Maliye Mahkemesi, verdiği kararda hükümetin vergiye tabi olmayan emekli maaşlarının hesaplanmasında, temel vergi muafiyeti miktarını dikkate almamasını da anayasaya uygun buldu. Mahkeme, emeklilerin kendilerinin ödediği sağlık ve bakım sigortaları paylarının da bu hesaplamalarda dikkate alınmamasının uygun olduğuna da hükmetti.

Almanya’da 2005 yılından beri emeklilik maaşları vergiye tabi bulunuyor. Mevcut durumda emekli maaşları için vergi muafiyeti miktarı 9.408 Euro. Ancak, 2040 yılından itibaren emekli maaşlarının tamamı vergiye tabi olacak.
 

KAYNAK: CAMİAHABER

HABERE YORUM KAT