Almanya'da emekli maaşı artışlarından kimler yararlanabilecek ?

Almanya'da emekli maaşı artışlarından kimler yararlanabilecek ?

Almanya'da temmuz 2021 itibariyle doğu eyaletlerinde emekli maaşları yüzde 0,72 oranında artarken batı eyaletlerinde ise herhangi bir artış olmayacak.

Almanya'da bu sene eğer beklenen ekonomik iyileşme sağlanırsa temmuz 2022'den itibaren emeklilik paketinde yapılacak değişiklik sebebiyle birçok emekli önümüzdeki yıllarda emeklilik fonundan daha fazla para kazanabilecekler. Emeklilerin yüzde 5,6'ya kadar daha fazla emekli maaşı alacakları öngörülüyor.

Almanya'nın batı eyaletlerinde emekli maaşlarında  Temmuz 2022'den itibaren yüzde 4,8, doğu eyaletlerinde ise yüzde 5,6 gibi bir artış bekleniyor. 

2022 için olası bir emekli maaşı artışı, Federal Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanamaması sebebiyle açıklanan emekli maaşı artışı, kesin değil. Alman Emeklilik Sigortası'ndan Tagesspiegel'e yapılan bir açıklamada, "Emekli maaşlarının daha yüksek olup olmayacağı, bu zamanlarda öngöremediğimiz birçok faktöre bağlı" ifadelerini kullandı. Bu faktörler arasında ekonominin bu yılki gelişimi ve ücret gelişmeleri yer alıyor. Sözcü, Tagesspiegel tarafından aktarılan emekli maaşı artışına ilişkin kesin rakamların ancak Mart 2022'de verilebileceğini söyledi.

Yaz aylarında olağan olan emekli maaşı artışı, temmuz 2021 tarihi itibariyle doğu eyaletlerinde yüzde 0,72 oranında artarken batı eyaletlerinde ise herhangi bir artış olmayacak. 

 

HABERE YORUM KAT