Almanya'da dolandırıcılardan yeni yöntem! Bu e-postalara dikkat...

Almanya'da dolandırıcılardan yeni yöntem! Bu e-postalara dikkat...

Almanya'da dolandırıcılığa karşı uyarılar devam ediyor. Şimdi tüketici danışma merkezi özellikle e-postalarda ve çevrimiçi bankacılıkta şüpheli mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha belirtiyor.

Dolandırıcılıklar hızla yayılıyor ve sadece WhatsApp Messenger üzerinden değil . Yanlış bir tıklama ve kişisel verileriniz veya kendi hesabınızdaki paranın kaybolmasına sebep olabiliyor. Sözde kimlik avı e-postaları, suçluların hedeflerine olabildiğince kolay ulaşmaları için popüler bir seçenek haline geldi. Mesajlar aldatıcı bir şekilde gerçek görünüyor, ancak büyük tehlikeler barındırıyor.

Dolandırıcılar şu anda hem Sparkasse müşterilerini hem de Amazon hesabı olan tüketicileri hedefliyor . Amazon'dan geliyormuş gibi görünen e-posta aslında sahte bir güvenlik uyarısı iken, tasarruf bankasında hesabı olan kişiler olan kişilerden online bankacılık profillerindeki kişisel verilerini güncellemeleri isteniyor.

Vatandaşlara gelen maillerde kalın harflerle “Lütfen hesabınızı kontrol edin” ifadeleri yer alıyor ve gönderilen bağlantı linki üzerinden Sparkasse çevrimiçi hesaplarına belirli güncellemeler yapılması isteniyor.

Tüketici merkezi, e-postaya asla yanıt vermemeniz gerektiğine dikkat çekiyor.

Sparkasse müşterilerinin ekteki bağlantıya tıklamaması gerektiği konusunda yetkililer uyarıyor. Bunun yerine, kimlik avı e-postasını doğrudan spam klasörüne taşımalısınız. 

Fotoğraf: Unsplash - szolkin

 

HABERE YORUM KAT