Almanya'da doktorlardan kritik maske uyarısı

Almanya'da doktorlardan kritik maske uyarısı

Almanya'da şu ana kadar nüfusun yüzde 40'ından fazlası koronavirüse karşı tam olarak aşılandı. Ancak uzmanlara göre bu, maske zorunluluğunun kaldırılması için yeterli değil.

Yoğun bakım doktorları, yetişkinlerin yüzde 85'i aşılanana kadar maske zorunluluğuna uyulması çağrısında bulunuyor.

Almanya’da Yoğun Bakım ve Anestezi Doktorları Birliği Başkanı Prof. Gernot Marx, "Yetişkinler arasında yüzde 85'lik bir aşılama oranına ulaşılmadığı sürece, daha fazla gevşemeden kaçınmalı ve maske zorunluluğuna bağlı kalmalıyız" dedi. Aksi takdirde sonbaharda Almanya'nın “dördüncü dalga” riski olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Teste devam edin ve hijyen kurallarına uyun

Yoğun bakım doktoru, şu anda Almanya'da da hakim olan korona virüsünün daha bulaşıcı delta varyantı hakkındaki endişelerinden bahsetti. Marx ''Sadece 18 yaşın üzerindeki insanlar arasında yüzde 85'lik bir aşılama oranı ile pandemiyi sona erdirebileceğiz.O zamana kadar, çok fazla test yapmaya, enfeksiyon zincirlerini takip etmeye ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Okullar da dahil olmak üzere  tüm iç mekanlarda cerrahi maske takmaya devam etmeliyiz'' açıklamasında bulundu.

Almanya'da nüfusun yüzde 40'ından fazlası şu anda koronavirüse karşı tam olarak aşılanmış durumda. Neredeyse yüzde 58'i en az bir doz aşı oldu.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT