Almanya’da doğup Türkiye’yi seçen 11 futbolcu

Almanya’da doğup Türkiye’yi seçen 11 futbolcu

İşte Almanya’da doğup büyüyüp Türkiye’de milli takımda oynamayı seçen 11 Alman-Türk futbolcu

İşte Almanya’da doğup Türkiye’yi seçen 11 futbolcu

1.Ümit Davala

davala.jpeg

“Yalla, yalla, yalla, Ümit Davala!” Bremen’de bilinmesi gereken bir savaş çığlığı. 

Mannheim doğumlu orta saha oyuncusu 1996 yılında Türkiye Milli Takımını seçti. 2004 yılında Davala, Werder Bremen ile çifte şampiyonluk kazandı. Galatasaray ile beş kez Türkiye şampiyonu oldu.

 

2.Nuri Şahin

nuri.jpeg

Ünlü teknik direktör Jogi Löw, Nuri Şahin ile ilgili, “O, Türkiye’yi seçti. Mükemmel bir oyuncu olmasına rağmen bunu kabul etmek zorundayım” dedi. Elbette eski DFB koçu, eski yıldızını federal kartal forması içinde görmeyi isterdi. Ancak, Lüdenscheid'de doğan orta saha oyuncusu Almanya'da kendini evinde hissetse de köklerine bağlı kalmayı tercih etti.

 

3.Hamit Altıntop

hamit.jpeg

Hamit Altıntop Türkiye milli formasını en çok giyen oyuncular arasında yer alıyor. 84 maçla Türkiye rekortmenleri arasında sekizinci sırada yer alıyor. Altintop, 2019 yılından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunda yer almaktadır.

 

4.Halil Altıntop

halil.jpeg

Altıntop’un ikiz kardeşi de gençliğinde Türk Milli Takımında yer almaya karar verdi. 38 uluslararası maçta Türkiye'ye hücumda her zaman yardım etmiş tecrübeli bir futbolcu.

 

5.Ömer Toprak

omer.jpeg

Werder kaptanı Ömer Toprak kariyerinin büyük bir kısmını Almanya'da oynadı. 32 yaşındaki oyuncu en başarılı dönemlerini Leverkusen ve Dortmund'da yaşadı.

Milli takım düzeyinde, merkezi savunma oyuncusu, Almanya U19 için üç maça çıkmasına rağmen, 2011'de Türkiye'yi seçti. Guus Hiddink yönetimindeki ilk maçında 90 dakikanın tamamında oynadı.

 

6.Hakan Balta

hakanbalta.jpeg

Berlin'de doğan sol bek, Hertha BSC Berlin'de gençlik dönemi spor eğitimini aldı. Profesyonel hayatı Manisaspor'da başladı. Bunu Galatasaray 11 yıl izledi.

Oynadığı 302 Süper Lig maçı ile ulusal ligi ezbere bilen 38 yaşındaki oyuncu, aynı zamanda tam on yıl boyunca göğsüne Türk ay-yıldızı takmaya karar verdi.

 

7.Yıldıray Baştürk

yildiray.jpeg

Yıldıray Baştürk, Bayer 04 Leverkusen'de Şampiyonlar Ligi dönemini şekillendirdi. 2002'de Michael Ballack, Bernd Schneider, Oliver Neuville ve Co. ile birlikte Henkelpott finalinde Real Madrid'e karşı kıl payı (1-2) kaybetti. Dört yıl önce doğduğu ülkeye Türkiye’ye dönmeye karar verdi.

 

8.Hakan Çalhanoğlu

hakan02.jpeg

Hakan Çalhanoğlu Alman milli takımında rahatlıkla yer bulabilirdi. Ancak o, Türkiye'ye karar verdi ve 2013'te üst düzey milli takım için ilk çıkışını yaptı.

 

9.Cenk Tosun

cenktosun.jpeg

Cenk Tosun, 2012 yılına kadar DFB'nin genç takımlarında forma giydi. Daha sonra merkez forvet Türkiye'yi seçti.

Şu anki milli forvetin 45 maçta 18 golü bulunuyor. Uzun süreli diz sakatlığı nedeniyle 2021 takvim yılının tamamında milli takımda yoktu.

 

10.Yunus Mallı

yunus.jpeg

Yunus Mallı, 2021 yılının başında Trabzonspor ile Süper Lig'e transfer oldu. Türkiye kararı milli düzeyde çok daha erken ve çok daha şaşırtıcı bir şekilde alındı.

2015 yılında U21 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya için oynadı. Aynı yılın 13 Kasım'ında 23 yaşındaki oyuncu Türkiye’ye giriş yaptı.

 

11.Tolga Ciğerci

son.jpeg

Tolga Ciğerci, 2016 yılında Türkiye'ye katılmaya karar vermeden önce Alman U19 ve U20 formalarıyla sekiz maça çıktı. O dönemde de Hertha Berlin'den Galatasaray'a geçti.

Almanya'da futbol oynama fikri defansif orta saha oyuncusu için tamamen bitmişti. 29 yaşındaki oyuncu bugün Başakşehir için oynuyor.

Tuğba Ünal

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum