Almanya'da dev operasyon! Rekor miktarda uyuşturucu ele geçirildi...

Almanya'da dev operasyon! Rekor miktarda uyuşturucu ele geçirildi...

Sinsheim'da polis iki zanlıyı uyuşturucu almaya çalışırken yakaladı. Rekor miktarda kristal meth ele geçirildi.

Uyuşturucu müfettişleri, Baden-Württemberg şehri Sinsheim'da yaklaşık 200 kilogram kristal met ele geçirdiler. Polisin yaptığı açıklamaya göre, bu muhtemelen Almanya'da şimdiye kadar ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı. Sokak değerinin on beş ila yirmi milyon avro olduğu tahmin ediliyor. Federal Kriminal Polis Dairesi, Almanya'da uyuşturucu kaçakçılığında bir artış olduğu konusunda yakın zamanda uyarıda bulundu .

Heilbronn'daki polis ve savcılığın vuma günü düzenlediği basın toplantısında duyurduğu gibi, uyuşturucular, bir yıldan fazla bir süredir davayı araştırdıktan sonra Ekim ayında yetkililer tarafından güvence altına alındı. Ultra saf metamfetamin 24 tonluk bir hidrolik preste saklandı ve önce Meksika'dan Antwerp'e gönderildi. Pres daha önce Crystal yönteminin içinde taşınabilmesi için özel olarak modifiye edilmişti, daha sonra bir traktör römorkuyla Sinsheim'a getirildi.

Giriş Sinsheim'da gerçekleşti: Polis memurları, bir nargile dükkanının binasında suçlamayı kabul etmek istediklerinde 34 ve 33 yaşındaki bir şüpheliyi tutukladı. Müfettişlere göre, 34 yaşındaki zanlı  birkaç kez uyuşturucu suçlarından hüküm giymişti. Polise göre, 33 yaşındaki sözde suç ortağı Sinsheim yakınlarında çalışıyor ve yetkililer tarafından zaten çeşitli suçlardan biliniyor. Her ikisi de gözaltında, yasa dışı ticaret ve çok miktarda uyuşturucu madde ithalatı şüphesiyle soruşturuluyor. Müfettişlere göre, failler "son derece profesyonel " davrandılar ve kaçakçılıkları için sahte kişisel bilgiler ve sahte şirketler kullandılar.

 

Fotoğraf: Unsplash - yohannlibot

HABERE YORUM KAT