Almanya’da cinsel taciz: Kadınlar kendilerini güvende hissetmiyor

Almanya’da cinsel taciz: Kadınlar kendilerini güvende hissetmiyor

Hamburg ve Köln, Kampala veya Lima kadar güvensiz mi? Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre kadınlar kendilerini sokakta güvende hissetmiyorlar.

Parkta koşarken laf atanlar, yetersiz aydınlatılmış sokaklarda takip edilme veya metroda taciz. Dijital bir araştırmaya göre, kadınlar Berlin, Hamburg, Köln ve Münih'te kendilerini her zaman güvende hissedemiyorlar. 

Çocuk yardım kuruluşu Plan Genel Müdürü Maike Röttger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu saptamalarını dile getirdi: 

“Anketimiz, büyük Alman şehirlerindeki genç kadınların her gün cinsel tacize uğradığını, takip edildiklerini, tehdit edildiklerini ve hakarete uğradıklarını açıkça ortaya koydu. Bu onların şehirlerde güvenli ve özgürce  bir şekilde işe ya da okula gitmelerini, arkadaşlarıyla buluşmalarını ya da dışarı çıkmalarını engelliyor. Anket, konuyla ilgili harekete geçmek gerektiğini ortaya koyuyor. Her kadın, şehirlerimizde özgürce ve korkusuzca dolaşma hakkına sahiptir. Sokaklarda ve parklarda daha iyi aydınlatma önlemleri iyi bir ilk adım olacaktır. Bununla birlikte, kadınları taciz etmenin tamamen normal olduğu görüşündeki rol modellerin değiştirilmesi de aynı derecede önemli. Rakamları karşılaştırırsanız, şunu görebilirsiniz: Büyük Alman şehirlerindeki kadınlar kendilerini Uganda, Hindistan ve Peru başkentlerindekilerden daha güvende hissetmiyorlar.”

Ocak-mart ayları arasında ankete 16 ile 71 yaşları arasındaki yaklaşık bin genç kız ve kadının katıldığı ankete göre her beş kadından biri şiddet, takip edilme veya tehdit kurbanı oldu. 

Kadınlar kendilerini en fazla “sokakta” güvensiz hissediyorlar. Bunu “toplu taşıma” ve “yeşil alanlar” takip ediyor.

Hamburg Eyaleti Kriminal Dairesi Başkanı Mirko Streiber de “Pek çok kadın genellikle bu tür eylemleri utandıkları için bildirmiyor” dedi.

+49 - BERLİN

FOTO: Axel Heimken / DPA

HABERE YORUM KAT