Almanya’da CHP NRW dijital Cumhuriyet kutlaması: Zoom üzerinden program

Almanya’da CHP NRW dijital Cumhuriyet kutlaması: Zoom üzerinden program

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya (NRW) eyaletinde faaliyet gösteren ve CHP’nin en büyük yurtdışı örgütlenmesi olan NRW Birlikleri, Cumhuriyet Bayramı’nı cuma akşamı dijital platformda kutlama kararı aldı.

CHP NRW Başkanı Nurcan Gül imzasıyla yapılan açıklamada, 97’nci kuruluş yıldönümü kutlanan Cumhuriyet’in “bir çağdaşlaşma projesi” olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

whatsapp-image-2020-10-29-at-21-30-46.jpeg

“Ona Türkiye’den çok uzaklarda da olsa buralarda sahip çıkıyoruz ve asla daha fazla hırpalanmasına  müsaade etmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı, kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, diğer kurucu yol arkadaşlarına, vatan ve millet için ölüme giden, hayatlarından vazgeçen tüm şehitlerimize Tanrı’dan rahmet diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet.

Cumhuriyetimizin 97’nci yılında tüm siyasi yasaklara rağmen, üyelerimizin sağlık durumunun korunmasını dikkate aldık ve Almanya CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasını bu sene dijital ortamda hazırladık. Bu kutlamamız,  Türkiye’den katılım sağlamak ve çoğu çalışanlar için hafta sonuna denk getirmek amacıyla, 30 Ekim Cuma günü saat 19.23 te başlayacak. Bir saatlik programı Zoom sistemi ile  yapmaya karar verdik.”

whatsapp-image-2020-10-29-at-21-31-04.jpeg

Birlik İkinci Başkanı Cemalettin Özer de “Cumhuriyetin kazanımlarına, çığır açan reformlarına sahip çıkacağız. Cumhuriyetin yeniden ayağa kalkması için birlik olunmalı, Cumhuriyet düşmanlarına karşı daha kararlı biçimde mücadele edilmeli. Cumhuriyet yıkılamayacaktır. Çünkü ona sahip çıkan, sadece şu an biraz suskun olan milyonlar var” dedi.

CHP Yurtdışı Koordinatörü Hakverdi Hakan Gürbüz’ün de katılacağı programın sunumunu    Muzaffer Durkaya yapacak. Bu kutlamaya katılmak isteyen üyelerin öncelikle ücretsiz olan Zoom App’i cep telefonlarına ya da bilgisayarlarına indirip yüklemeleri gerektiği hatırlatıldı.

whatsapp-image-2020-10-29-at-21-30-11.jpeg

Öte yandan CHP NRW Birliği Cumhuriyet Bayramı öncesi eğitim için bir tablet kampanyası  başlattı. Almanya’daki CHP’liler Türkiye’deki uzaktan eğitimde dar gelirli ailelerin çocuklarına  destek amacıyla CHP genel merkeziyle koordineli olarak bir kampanya hazırladı.

MEHMET TANLI - KÖLN

HABERE YORUM KAT