Almanya'da çalışanlara test zorunluluğu için düğmeye basıldı

Almanya'da çalışanlara test zorunluluğu için düğmeye basıldı

Almanya’da salgınla mücadele kapsamında okullarda test zorunluluğu tartışılırken, iş yerlerinde de korona testlerinin zorunlu olması için düğmeye basıldı.

Federal Çalışma Bakanlığı, işverenlere, çalışanlarına koronavirüs testi yaptırmasını zorunlu kılmak istiyor. Hafta içi kabinede ele alınacak tasarıya göre haftada en az bir kez çalışanlara koronavirüs testi yapılması zorunlu olacak. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Bakan Heil, “Koronayla mücadelede herkes üstüne düşen görevi üstlenmeli. Buna iş dünyası da dahil. Evde çalışma imkânı bulamayan çalışanların korunması için iş yerlerinde geniş kapsamlı bir teste ihtiyacımız var. Bu konunun salı günü kabinede karara bağlanmasını istiyorum” dedi.

''CDU/CSU İSTEMİYOR''

Federal hükümet tarafından iş yerlerinden yapılan bir ankete göre, işverenlerin sadece yüzde 60’ının çalışanları için koronavirüs testi uyguladığını ortaya koydu.

Bakan Heil, çalışanların geri kalan yüzde 40’ının da korunması gerektiğini belirtirken, testler sayesinde iş yerlerinin de kapanmayacağını kaydetti. Bakanlığın planına göre her çalışan haftada en az bir kere zorunlu olarak işverenin sunduğu testi yaptıracak. Yüz yüze daha fazla insan iletişiminin olduğu gıda sektörü gibi alanlarda ise haftada iki kez test yapılacak. Ancak koalisyonun büyük ortağı CDU/CSU’nun buna sıcak bakmadığı belirtiliyor. Federal Ekonomi Bakanlığı, testlerin sayısının artırılmasının önemli olduğunu açıklarken, bunun için ayrı bir yönetmeliğe gerek olmadığını belirtti.

KAYNAK: HÜRRİYET- MURAT TOSUN

HABERE YORUM KAT