Almanya’da bunu da gördük: DİTİB Worms’ta “Din Görevlisi” krizi

Almanya’da bunu da gördük: DİTİB Worms’ta “Din Görevlisi” krizi

Almanya’da bir din görevlisi cami cemaatinin itirazlarına rağmen Türkiye’ye gönderilmek isteniyor. Cuma namazından sonra din görevlisi Murat Özdemir’in gönderilmesini önlemek için eylem yapıldı.

Rheinland-Pfalz eyaletinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Veysel Karani Camisi, izinden üç gün geç geldi diye görevden alınıp Türkiye’ye gönderilmek istenen din görevlisi Mustafa Özdemir ile günlerdir gündemden düşmüyor. Kısa bir süre önce cami önünde bir araya gelen vatandaşlarımız din görevlisi Mustafa Özdemir’in hizmetlerinden memnun olduklarını, görev yaptığı iki yıl içerisinde topluma yönelik çalışmaların arttığını belirterek gönderilmesine karşı çıkmışlardı.

Adının açıklanmasını istemeyen “eylemcilerden” biri ise +49’a yaptığı açıklamada, Din Hizmetleri Ataşesi Celil Dindar Mahir’in konuyu görüşmek üzere vatandaşla buluşmak üzere camiye geldiğini, ancak daha sonra öfkeli kalabalık nedeniyle arka kapıdan salonu terk ettiğini öne sürdü. Din görevlisi Özdemir’in 30 Eylül 2020’de Konya’ya gönderileceğine dair talimat geldiği belirtildi. 

Söz konusu okurumuzun olayla ilgili verdiği bilgiye göre 450 aile, din görevlisi Mustafa Özdemir’in gönderilememesi için imza topladı. Cuma namazı sonrasında cemaatten bir grubun yeniden cami avlusunda taleplerini dile getirdikleri gözlendi.

+49 – WORMS

HABERE YORUM KAT
9 Yorum