Almanya'da bu kuralı bilmeyen bir çok sürücü para cezası ödüyor

Almanya'da bu kuralı bilmeyen bir çok sürücü para cezası ödüyor

Almanya'da her beş araba alıcısından biri SUV tercih ediyor. Bu berberinde dikkat etmeleri gereken bir kuralıda beraberinde getiriyor.

Almanya'nın bir çok bölgesinde, kaldırım park yeri olabiliyor. Toplamda, kaldırıma park etmeye izin veren işaretlerin 32 versiyonu mevcut. Sürücülere kaldırıma nasıl park edeceklerini gösteriyorlar. Ancak çok az insan, onlarca SUV modelinin bu park yerlerini kullanmasına izin verilmediğini biliyor.

SUV sürücülerinin bu park yerlerine park etmelerine izin verilmemesinin nedeni çok ağır olmaları. Bazı işaretler park etmeye izin verir, ancak bu yalnızca 2,8 ton ağırlığa kadar geçerlidir. Bu kurala uymayan herkes 35 Euro'ya kadar para cezası ödeyebilir

Çok ağır bir aracı kaldırımda bir saatten fazla park ederseniz ve bu nedenle diğer insanları engellerseniz bu ceza ödenmelidir. Öte yandan, bu alana bir saatten az park ederseniz ve kimseyi engellemezseniz, sadece 15 Euro'ya para cezası ödersiniz.

SUV sahipleri genellikle aracın kaldırıma park etmesine izin verilip verilmediğini araç tescil belgesinde "F1" (kilogram olarak toplam kütle) alanında öğrenebilirler. Bu alandaki sayı 2800'den büyükse kaldırıma park etmek yasaktır.

Artı49                                                                                              Fotoğraf: pixy.org                                                                                                         

HABERE YORUM KAT