Almanya'da bisiklet endüstrisinde büyük kriz
Almanya'da, son yıllarda yaşanan pandemiye rağmen, bisiklet endüstrisi beklenmedik bir zorlukla karşı karşıya. Üreticiler, artan üretim ve satışlarla başarılı sonuçlar elde etti, ancak son zamanlarda talepte bir düşüş yaşanıyor. Fahrradindustrieverband ZIV'den Anke Schäffner, "Korona'nın getirdiği çılgınlık artık geçti ve bu da endüstriyi olumsuz etkiliyor" diyor.
Şu anda, bisiklet stokları talepten fazla. Bu durum, sektörün stoklarını normal seviyelere düşürme çabalarını artırıyor. Ancak bisiklet satıcıları, Alman halkının hala bisiklet satın almak isteğine sahip olduğunu ve bu potansiyelin dikkate alınması gerektiğini belirtiyor.
Ancak, tüm pazar segmentlerinin aynı şekilde etkilenmediği açık. Schäffner'a göre, giriş seviyesi bisikletlerde ve bileşen üreticilerinde ekonomik zorluklar hissediliyor, ancak premium segmentte talep devam ediyor.
Gelecekteki talebi etkileyebilecek faktörler arasında hava durumu da yer alıyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte bisiklet pazarında bir canlanma bekleniyor.
Ancak, sektörün geleceği için politikacıların harekete geçmesi gerektiği belirtiliyor. Schäffner, "Politika, bisiklet için daha iyi altyapı ve teşvikler sağlamalı" diyor.
Bütçe kısıtlamaları da sektörü etkiliyor. Schäffner, "Bisiklet trafiği için ayrılan bütçenin azaltılması, sektörün büyümesi için bir engel teşkil ediyor" diyor.
ARTI49