Almanya'da binlerce kişi sokaklara döküldü...

Almanya'da binlerce kişi sokaklara döküldü...

Almanya genelinde binlerce kişi cumartesi günü hükümetin koronavirüs önlemlerini protesto etmek için toplandı.

Almanya'da halk hükümetin koronavirüs önlemlerini protesto etmeye devam ediyor.

Hamburg'da 1.000'den fazla kişi ve Baden-Württemberg eyaletindeki Freiburg'da yaklaşık 2.500 kişi, eylem için sokaklara döküldü.

Polis öğleden sonra yaklaşık 3.000 katılımcı olduğunu açıkladı. Çoğunun maskesi yoktu ve polisle eylemciler arasında arbede yaşandı.

Düsseldorf kentinde 7 binden fazla kişi zorunlu aşılamayı protesto etti. Bir polis sözcüsü akşam saatlerinde gösterinin şu ana kadar "barışçıl ve büyük ölçüde rahatsızlıktan uzak" olduğunu söyledi.

Bir katılımcı, polisin maske kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle güvenlik kontrolleri sırasında bulduğu bıçak taşımaktan gözaltına alınırken, onlarca olayda da idari suç soruşturması başlatıldı.

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi başkanı Thomas Haldenwang, Covid-19 hükümet politikasını protesto edenler arasında yeni bir tür tehdidin olduğu konusunda uyardı.

Haldenwang Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesine verdiği demeçte, artık açıkça aşırı sağ veya aşırı sol aşırılık yanlıları olarak sınıflandırılamayacaklarını ve herhangi bir ideolojik parantez tarafından değil, daha ziyade demokratik anayasal devlete ve onun temsilcilerine yönelik küçümseme ile birleştiklerini söyledi.

Haldenwang, "Demokratik devlet sistemimizi temelden reddediyorlar." dedi.

Haldenwang, bu aşırılık yanlılarının belirli bir konuya ihtiyaçları olmadığını ve pandeminin yalnızca tutundukları en son konu olduğunu söyledi.  "Koronavirüs, mülteci politikası veya sel felaketi olsun. Aynı insanlardan bazıları devletin başarısız olduğu ve hiçbir şey yapmadığı izlenimini vermeye çalışıyordu." ifadelerini kullandı.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT