Almanya'da binlerce kişi Kovid-19 kısıtlamalarını protesto etti

Almanya'da binlerce kişi Kovid-19 kısıtlamalarını protesto etti

Pazartesi günü Almanya genelinde binlerce kişi, Kovid-19'un yayılmasını engellemek için alınan tedbirlerin daha da sıkılaştırılmasını protesto etmek için sokaklara çıktı.

Polis, Ppzartesi akşamı Schwerin kentinde tüm yetişkinler için aşılamayı zorunlu hale getirme önerisine karşı 2700 kişinin soğuk havaya rağmen toplandığını söyledi. Birkaç bin gösterici de Rostock'ta toplandı.

Polis, yaklaşık 3 bin kişinin Magdeburg'un merkezinde yürüdüğünü söyledi. Bir polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Halle'deki bir mitingde yaklaşık 1.500 gösterici vardı. Saksonya-Anhalt eyaletinin diğer şehirlerinde daha fazla protesto düzenlendi.

Thüringen'deki kasabalarda da protestolar düzenlendi. Akşam saatlerinde yaklaşık 2 bin kişi Gera sokaklarına döküldü. Yakınlardaki Altenburg'da yaklaşık 1.300 kişi vardı. 

Hessen eyaletinde yaklaşık 1000 kişinin sırasıyla Saarbrücken ve Fulda'da protesto gösterileri düzenlediğini ve eyalet genelindeki şehirlerde başka protestoların düzenlendiğini söyledi.

Baden-Württemberg'deki Ravensburg'da yüzlerce kişi, Mannheim ve Pforzheim'da da mitingler düzenlendi.

Ülke çapında yetkililer, şu anda Almanya'nın 16 eyaletinin tümünde bulunan, daha bulaşıcı Omikron varyantı ile beşinci bir Covid-19 vakası dalgası ve artan sayıda enfeksiyonla boğuşuyor.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT